Wedstrijden

16-2 Werkendam Jachthaven

We hadden hier al een tijdje niet meer gevist maar ik begreep dat de vangsten niet zo schokkend waren de laatste tijd.

Deze door Dirk Arendse georganiseerde koppelwedstrijd komt ieder jaar terug zo tegen het einde van de winter. Er is een pauze met voor iedereen iets te eten. Een hele leuke wedstrijd gewoon.

Koppelmaat Simon van der Kolk en ik lootten een nummer dat de hele winter al een topstek is geweest.
De nummers stonden vandaag echter heel anders uitgezet en al voor de wedstrijd was ik niet zo zeker van onze plaats.
De nummers stonden allemaal zo dicht mogelijk tegen de oever en ik weet gewoon dat de organisatoren die altijd zo uitzetten dat iedereen zoveel mogelijk kans heeft op vis.

Meteen na het begin werd het me al duidelijk dat we een moeilijke dag gingen hebben.
Overal tegen de oever werd meteen gevangen, op het steiger tegenover ons, en wij behoorden ook tot dat vak, ook en bij ons was er geen beet te krijgen. Tja wat moet je dan?

Soms schuiven de vissen op tijdens het vissen en op een gegeven moment begonnen we ook wat visjes te vangen maar nooit kwam er wat “systeem” in.
Dit kon nooit goed komen tenzij er op een gegeven moment grotere vissen op onze plek zouden komen. Dat was nog mogelijk ook op deze plaats.
Net voor de pauze nog behoorlijk wat aas bijgevoerd dus.

Ook na de pauze kwam het niet goed. Geen enkele fatsoenlijke vis, uitsluitend hele kleine voorntjes en enkele windetjes. Uiteindelijk vingen we ruim 2500 gram waarmee we kansloos waren.

Op andere plekken was prima gevangen. Ron Vermeulen en Bert van Gerwen wonnen op nummer 1 met bijna 22 kilo. In “vogelvlucht” zaten ze maximaal 20 meter van ons af en zelfs na de wedstrijd kon je daar volop vissen zien zwemmen. Ongelooflijk toch dat die dan gedurende zo’n hele visdag gewoon niet een stukje willen omzwemmen.

Al met al weer een hertstikke mooie wedstrijd hier met uiteindelijk toch gemiddeld best aardige vangsten.
Heel veel kleine vis vandaag voor veel vissers maar wat geeft dat?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *