Wedstrijden

16-7 Koppel Put De Sasvrienden Emblem Belgie

Dit was een wedstrijd ten bate en ten behoeve van het Belgische damesteam. Een mooie gelegenheid om eens te vissen op deze put waarover ik al goede berichten had gehoord. Nou die berichten bleken ook echt wel te kloppen.
Het probleem met het vissen op dit soort putten is altijd weer dat je achter de feiten aan loopt eigenlijk. Altijd weer zijn de tegenstanders mensen die het water kennen en dat is bij dit soort visserij gewoon een must.
Je kan wel informatie krijgen maar vaak moet je zo’n visserij echt eerst meerdere keren ervaren hebben.
Dit was een koppelwedstrijd die ik samen viste met Michele van den Eynde en ook dat was speciaal. Michele pakt het vissen weer op na jaren en ik heb zelden een grotere liefhebber gezien. Niet meer van de kist af te krijgen wanneer ze een hengel in de handen heeft.

We lootten een prima nummer eigenlijk, in een van de hoeken. Waarom was wel duidelijk zodra we aankwamen. Er zwom belachelijk veel vis rond daar.
Een van de regels van de put  is dat je niet zoals men het daar noemt “bovenop” mag vissen. Op halve diepte dus of nog ondieper. En waar zwommen er giga veel karpers en brasems? Aan de oppervlakte natuurlijk.
Er mocht ook geen lokaas worden gebruikt, alleen los aas van welke soort dan ook. Wij kozen voor pellets en mais, ik zag dat ook gekookte tarwe hier een veel gebruikt aas was.
Het werd een prachtige visdag ondanks het dramatische weer. We eindigden uiteindelijk met bijna 85 kilo als, jawel, slechts 7e.
Dat was net zo’n 100 kilo minder dan de winnaars. Wat een vis! Bijna allemaal karpers. Er zitten ook wel giebels en brasems maar daar kom je alleen niet ver mee. Iedereen probeerde dan ook om de karpers te vangen.
De wedstrijd was er een met twee pauzes en ook met in totaal drie wegingen. Hier maakt het terugzetten van de vissen op de visplek gewoon niks uit. Ongelooflijk.
Het begin was bij ons dramatisch en het tweede gedeelte was prima. We klommem op naar de 5e plek toen en ik dacht dat het derde gedeelte top zou worden. Nou niet dus. Het duurde ruim een uur voordat ik toen weer eens een vis ving.
Tegen het einde van de wedstrijd waren de vissen er weer maar goed te vangen waren ze niet.Veel gepikkelde vissen ook.
Karpers zijn toch wel hele vreemde vissen en het heeft tijd nodig om ze te leren bevissen zoals ik merk de laatste tijd. Wel is het een interessante visserij.
Wie vangt er niet graag dit soort gewichten? Ik kom hier zeker nog terug.
Het is trouwens niet te geloven hoeveel van dit soort wateren er eigenlijk zijn in Belgie en in het bijzonder in de streek rond Antwerpen. Vroeger zaten ze vol met brasems, nu worden overal (veel sterkere) karpers uitgezet.
Ik vraag me af hoeveel vis hier eigenlijk op de put zit. Vandaag vingen we bijna anderhalve ton aan vis. Hoeveel ton zwemt er dan rond??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *