Internationaal Wedstrijden

16 t/m 18-8 Meerlanden Jeugd Watersportbaan Gent Belgie

Dit is een jaarlijks terugkerende Interland tussen de Jeugdteams van Belgie, Luxemburg, Duitsland en dus Nederland waarbij de teams bestaan uit 8 vissers.

Dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door Belgie en de Watersportbaan in Gent, jawel op hetzelfde parkoers als dat van het afgelopen WK Feeder, was het decor.
Ik was vooraf echt benieuwd naar de vangsten die volgens de berichten vooraf erg matig waren. Nou dat bleek allemaal nogal mee te vallen, vooral op de eerste wedstrijddag.

Het format van deze wedstrijd is zo dat er op de vrijdag eerst getraind wordt waarna in de middag de wedstrijd op dezelfde plaatsen wordt gevist. Hier bleek dat een heel goede keuze. Bij ons zie je maar zelden dat er op dezelfde dag tweemaal een plaats wordt aangevoerd, in Belgie is men daar veel meer aan gewend. Op dit water bleek dit een prima manier voor het aanlokken van meer vis. Met name de brasems lieten zich tegen het einde van de wedstrijd goed vangen en zo werd het een hele leuke wedstrijd waarin we op de derde plek eindigden op een behoorlijk grote afstand van Belgie en niet zover achter Duitsland. Luxemburg bleef ruim achter.

De tweede wedstrijd wordt op de Zaterdag gevist op ook nu weer dezelfde nummers en nu waren de vangsten veel moeizamer. Wat kleine vis en enkele brasems, dat was het wel.
Het verging onze ploeg niet echt goed om eerlijk te zijn. De Duitsers deden het bovendien prima en het was me al snel duidelijk dat de derde plek niet verbeterd ging worden. Ook nu weer waren de Belgen oppermachtig. Men heeft daar echt jeugd met toekomst, zoveel is wel duidelijk. Ik weet ook dat er door een heel team van mensen hard aan wordt gewerkt en dat geeft nu ondermeer dit resultaat. Prima!

Als ik naar onze eigen prestatie kijk dan is die zeker niet top. De groep vissers die hier aan de start verschijnt is de groep die net de WK plaatsen in zowel de U18 als de U 23 categorie heeft gemist en je ziet dat er nog veel werk aan de winkel is om het niveau op te krikken, anders gaan we achter blijven in de toekomst.

Lert wel, ik kan en wil niemand iets verwijten maar we moeten eerlijk zijn. Hier waren we vele malen zwakker dan de Belgen en ook verloren we terecht van een Duits team dat misschien wel enkele van de Individueel beste vissers langs het parkoers bezat. Van Luxemburg wonnen we wel maar om dat nu een prestatie te noemen gaat te ver.

Ik heb sinds deze wedstrijd al heel wat nagedacht over hoe ons niveau te verbeteren. Ik weet wat ons als coaches te doen staat. Ik kom daarop nog wel terug

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *