Wedstrijden

17-1 Landsmeer Noord-Hollands Kanaal Koppelwedstrijd fam. Hooiman

Het moet echt niet gekker worden. Het was eigenlijk gepland dat ik ergens “in de buurt” zou vissen maar we bleken toch ingeschreven te staan voor deze koppelwedstrijd,  op dus naar Landsmeer.

Maar goed dat ik er was uiteindelijk. Het was nog wel te doen allemaal op de weg en ik zou me geschaamd hebben om er niet te zijn terwijl enkele andere deelnemers helemaal vanuit Frankrijk en Luxemburg wel hier konden geraken.

Het zou ook meer dan de moeite blijken om hier te zijn. Wat een fantastisch viswater is dat Noord-Hollands Kanaal toch soms!!
Waar maak je zoiets mee?? Het was -2 graden terwijl we optuigden en de gehele dag bleef het onder het vriespunt, het ijs lag tenminste tussen mijn casters.

Ondanks deze weerssituatie werd er nog steeds enorm goed gevangen. Het ene vak werd gewonnen met net aan 33 kilo en wij, koppelmaat Simon vd Kolk en ik, wonnen het andere vak met net aan 27 kilo. Dat zijn toch geen normale gewichten meer voor deze tijd van het jaar??? En vrijwel alle vissen waren kleine brasems, met hooguit daartussen enkele grotere vissen. En dat terwijl het kanaal letterlijk aan het dichtvriezen was tijdens de voorbereidingsperiode van de wedstrijd. Zulke vangsten geloof je toch gewoon niet?? God weet hoeveel gewichten er waren van 20 kilo +!!

Op dit stuk van het Noord-Hollands Kanaal moet toch wel gigantisch veel vis rondzwemmen in dit jaargetijde en het zou me eigenlijk totaal niet verassen wanneer het mocht blijken dat die vissen hier gewoon het gehele jaar zitten.
Het enige probleem is misschien de hier en daar wel erg smalle berm langs de weg, maar goed, echt druk is het hier nu ook weer niet en iets meer schuin afsteken is iets wat ik al wel vaker heb moeten doen. Dat heb je er hier graag voor over.

Wat een week-end al met al!!. Een week-end waarbij het geluk bijzonder aan onze kant was vooral en een met 2 fantastische visdagen op een rij en met in totaal meer dan 50 kilo vis!!

Prachtig natuurlijk. Uniek zelfs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *