Wedstrijden

17-1 Werkendam Jachthaven De Bruine Kil

Vandaag een hele bijzondere wedstrijd hier. Een wedstrijd met als doel het verzamelen van zoveel mogelijk geld voor een wel heel bijzonder en goed doel, namelijk de Stichting Sijmen den Hartog.

Sijmen is een nog heel jong kind dat lijdt aan een bijzondere en agressieve vorm van kanker. Hij heeft een speciale behandeling nodig die hem aanmerkelijk grotere kansen biedt op overleving en waarvoor hij naar Amerika moet. (Ik kan iedereen aanraden om de naam Sijmen den Hartog eens te googelen. Je leest dan alle “ins en outs hierover)
 
Zoiets betekent natuurlijk een enorm groot kostenplaatje en lang niet alle onkosten worden door wie of wat dan ook vergoed. Daarom is er een Stichting Sijmen den Hartog opgericht en zijn er allerlei activiteiten om dit benodigde geld bij elkaar te halen.

Het bleek me afgelopen zaterdag nog maar weer eens dat er in ons hele mooie, speciale en soms ook wel aparte vis wereldje zeker mensen rondlopen met het hart op de goede plek zoals dat heet. Dirk Arendse en Peter Swart waren de grote initiatiefnemers voor deze koppelwedstrijd en in een eigenlijk heel kort tijdsbestek hebben die twee mensen “bergen verzet”.

Binnen enkele dagen kreeg men niet alleen deze wedstrijd vol met het maximale aantal deelnemers maar ook wist men een enorm aantal mensen en bedrijven te enthousiasmeren om op de een of andere manier hun steentje bij te dragen hiervoor. Geloof me, zoiets kost veel tijd, moeite en inzet. Zelfs de koffie bracht nog geld op. Hoe bedoel je het maximale uit de mogelijkheden halen??

Nu vroeg ik me eigenlijk af hoe je met zo’n evenement meer geld kan ophalen dan maximaal enkele honderden euro’s. Ik bedoel, er moeten toch ook nog wat prijzen staan voor de prijswinnaars en zo hoog zijn de inschrijfgelden nu ook weer niet. Nou, hoe men het precies allemaal gedaan heeft weet ik niet maar er werd na het einde van de wedstrijd toch echt een bedrag van 1900 euro afgedragen aan de vertegenwoordiger van Stichting Sijmen den Hartog. Prachtig gewoon!!!

De vangsten waren bijzonder “wisselend”. In een vak werd enorm goed gevangen, in de andere twee vakken was het schrapen voor een visje.
Koppelmaat Simon vd Kolk en ik zaten in het volgens mij slechtste vak. Gelukkig was er in ieder geval nog 1 zwartbek grondel die zich “vergreep” aan mijn stukje worm op de haak en dat was genoeg voor de 3e plaats in het vak.

Om eerlijk te zijn, wat maakte het allemaal uit vandaag? Zouden wij ons moeten beklagen over een mindere visdag terwijl er ook problemen zijn op de wereld zoals zojuist beschreven? Ik dacht het niet!

Ik vond het een prachtige dag. Een waarop wij als vissers trots kunnen zijn en in het bijzonder een dag waarop organisatoren Peter Swart en Dirk Arendse trots  kunnen zijn. Klasse gedaan makkers!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *