Wedstrijden

17-12 Nieuwendijk “Achter ’t hout”

Vandaag een klein koppel wedstrijdje hier op dit prachtige watertje waar heel veel vissen zich verzamelen in deze tijd van het jaar.

Vooraf hoorde ik echter onheilspellende berichten. Afgelopen week zaten alle vissen pal bij elkaar op een klein gedeelte van het water na wat nachtvorst en niet iedereen was ervan overtuigd dat we zouden vangen vandaag.

Het was echter zeker niet koud meer vandaag dus ik had wel degelijk goede hoop vooraf. Toen koppelmaat Arie Roubos en ik op onze stek arriveerden was er al snel helemaal geen twijfel meer mogelijk.

Bij dit soort omstandigheden zie je vaak dat niet alleen alle voorns, blieken en windes zich verzamelen op een plaats. Vaak gebeurt hetzelfde met zowat iedere roofvis die op dat water zwemt. Vandaag was zo’n dag dat je dit perfect kon zien. Ik heb wel 25 x een snoek door het water zien “ploegen” waarbij soms honderden vissen alle kanten op springen natuurlijk. We konden dus meteen zien dat er volop vis aanwezig was maar ook dat die vissen niet bepaald rustig zouden kunnen azen zonder dat men de kans liep opgevreten te worden.

De wedstrijden hier duren 4 uur en de eerste 2 daarvan verliepen prima. We vingen van meet af aan volop kleinere vis met na een tijdje ook daartussen regelmatig echt mooie voorns ertussen.

De laatste 2 uren werden een strijd. Hoewel we nooit een snoek aan de lijn kregen was het duidelijk dat de vissen niet meer goed aasden.
Het was, achteraf gezien, misschien beter geweest om ook een plaats aan te voeren iets verder uit de oever, maar goed, we hadden anders besloten omdat we dachten dat we de vissen kort wel aan de praat konden houden en zo sneller konden vissen. Op het laatst niet meer dus.

Ik zag al tijdens het vissen dat er naar rechts wat meer vis werd gevangen gemiddeld. Dat bleek ook. De wedstrijd werd gewonnen door Toon van Osch en Ron Vermeulen met ruim 15 en een halve kilo, voor Dirk Arendse met koppelmaat die precies 59 gram minder vingen.
Met onze ruim 12 en een halve kilo was de 3e plek voor Arie en mij. Wel ook vandaag weer heel lekker gevist.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *