Internationaal Wedstrijden

17 tot en met 19-5 Verkenningstrip E.K. Novi Sad Servie

Het E.K. staat binnenkort voor de deur en ik wilde absoluut het viswater, het Canal DTD, gezien hebben vooraf.

Servie is een land vol met prachtige viswateren met werkelijk iedere vissoort erin die je maar kunt bedenken. Bovendien zijn er daar een aantal bloedfanatieke vissers die niet alleen zelf goed vissen maar die ook de beste jeugd hebben opgeleid van volgens mij heel Europa.
Tel dat alles bij elkaar op en je hebt de redenen waarom ik ervan overtuigd ben dat Servie binnenkort een van de beste landen gaat zijn in het Internationale vissen.

Ik wist dat er een wedstrijd werd georganiseerd op het parkoers en ook wist ik dat Hongarije in hetzelfde week-end daar zijn selecties viste voor het E.K., genoeg redenen dus om juist nu daarheen te gaan.

Het werd een heerlijk week-end wat heel veel goede informatie heeft opgeleverd.
Het water stond enkele meters hoger dan normaal en de visserij was mede daardoor niet eens geweldig. Toch zag ik prachtige wedstrijdjes.
Vooral de Hongaarse selectiewedstrijden waren bijzonder interessant om te zien. Tegelijk was ook weer eens perfect te zien waarom selectiewedstrijden puur op resultaat NOOIT goed zijn om tot het beste team te komen. Hun beste visser trof het allemaal wel bijzonder slecht en, jawel, werd 7e terwijl heel simpel de top 6 naar het E.K. gaan. Vreselijk voor die man, heel slecht voor het Hongaarse team en waarschijnlijk goed voor de andere deelnemende teams want Hongarije is daar absoluut een van de kanshebbers.

Het kanaal DTD is een roeibaan en tegelijkertijd een verbinding tussen de rivieren de Donau en de Tisza. Het parkoers is normaal gesproken prachtig maar nu viste je waar je normaal zit. Dat hield in dat je met de vaste stok nooit over de stenen kon geraken en dat het vissen met match/schuifdobber en ook het bolo-vissen een rol speelden.

Vlak onder de kant waren alvers te vangen en later in de wedstrijd “daaronder” voorntjes.
De hoofdvisserij nu was het vissen met de lange vaste stok op katvisjes. De gewichten waren daardoor nooit hoog, wel ongelooflijk “close”.

Het water gaat lager staan waarschijnlijk bij het E.K., hoewel, met al de regen van de laatste tijd kan dat ook tegen vallen.

Ik zou denken dat er hier ook voor ons team mooie mogelijkheden liggen. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijd die komt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *