Wedstrijden

18-1 Drimmelen Jachthaven

Inmiddels zijn de baggerwerkzaamheden begonnen hier en ik was benieuwd hoe het water eruit zou zien.
Nou dat viel allemaal nog best mee. Het was wel wat “dikker” dan normaal maar er viel goed te vissen.

Ik lootte nummer 2, een plek waar ik al eerder zat deze winter.
Ik wist meteen dat me weer een middag te wachten stond van wel heel kleine visjes en dat het enige dat ik zou kunnen doen het proberen te winnen van mijn kleine vakje zou zijn.

Deze wedstrijd werd een copie van mijn eerdere bezoek aan deze plek en ook gelukkig met uiteindelijk dezelfde afloop.

Het is een nummer waar je pal tegen de oever vist en bovendien is het hier behoorlijk diep.
Ik besloot om te beginnen met te vissen op hooguit halve diepte en bovendien een voerplaats te maken zodat ik later tegen de bodem kon vissen. Tot slot nog wat geknipte wormen voor eventueel aanwezige baarzen en mijn tactiek was compleet.

Meteen na het begin kreeg ik al volop beet maar de visjes waren nog aanzienlijk kleiner dan enkele weken geleden. Toen ving ik hier vooral baarsjes, nu waren het vooral hele kleine voorntjes met af en toe een windetje of roofbleitje ertussen.

Ik heb zo een tijdje gevist maar bedacht me dat ik op deze manier nooit aan een ietwat fatsoenlijk gewicht zou komen en dus probeerde ik tegen de bodem te vissen.
Meteen nadat ik dat ging doen ving ik 7 of 8 wat grotere visjes en ik dacht echt dat ik “het” gevonden had en dat er nu betere tijden aankwamen.

Niet dus. Vanaf het moment dat ik die gedachten kreeg kwam er wat “turbulentie”, veroorzaakt door een groep jongeren die met een huurboot de Bieschbos in wilden en daarna heb ik amper nog een fatsoenlijke vis gevangen.

Ik ving tegen de bodem wel een aantal windetjes die in ieder geval iets “minder klein” waren en zo dacht ik in ieder geval het vakje te kunnen winnen al met al.

Dat bleek te kloppen. Ik ving uiteindelijk 2040 gram en dat was vandaag genoeg daarvoor.
Er was slecht gevangen vanmiddag want 2460 gram (datzelfde gewicht werd door 3 vissers gevangen) was genoeg om de wedstrijd te winnen.

Dat was zelfs voor mij mogelijk geweest want ik verspeelde de achteraf winnende vis. Ik had ook wat wormen gecupt bij het begin van de wedstrijd en op een gegeven moment kreeg ik daar een prachtige aanbeet en haakte ik iets heel groots wat ook minuten lang aan mijn dunne lijntje bleef hangen zonder dat ik de vis kon zien.
Het is daar maar een smal plekje en het blijft altijd weer verbazend dat zo’n gehaakte vis precies schijnt te weten dat zijn beste kans op ontsnappen onder het steiger is.
Ik vis altijd met elastiek en in dit geval werd die langer dan de hengel die ik gebruikte. Toch kwam de vis ook omhoog en enkele keren kwam hij, onder het steiger en dus onzichtbaar voor me, aan de oppervlakte. Ik was ervan overtuigd dat ik deze vis uiteindelijk ging vangen en baalde dan ook als een stekker dat het onderlijntje brak uiteindelijk.
Of het een grote baars was of toch een snoek (die tellen hier ook), ik zal het nooit weten. Maakt ook niet uit, al met al toch wel weer lekker gevist hier.
 
Jos van Avendonk en zijn organisatieteam organiseren gewoon leuke wedstrijdjes die ik maar wat graag vis. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *