Wedstrijden

18-1 Huizen Haven

Vandaag alweer de laatste wedstrijd uit de serie die Bouke vd Ploeg hier organiseert. Jammer eigenlijk want ik vind dit altijd leuke wedstrijdjes.

Er zit deze winter gewoon wat meer vis in deze haven dan we de laatste paar jaren gewend waren. We vangen misschien niet meer de top gewichten van 15 kilo en meer zoals enkele jaren geleden maar de vangsten zijn dit jaar absoluut niet slecht te noemen. Het leuke daarbij is dat er verdeeld over (bijna) het gehele parkoers redelijk vergelijkbaar wordt gevangen. Natuurlijk heb je betere en mindere plekken maar als je de uitslagen bekijkt dan zie je meteen wat ik bedoel. De onderlinge verschillen zijn echt klein en juist dat zorgt voor de mooiste wedstrijden.

Ik mocht vandaag niet bepaald klagen met mijn nummer. Ik zat als voorlaatste visser aan de rechterzijde van het parkoers en als er dan betere plekken zijn hier dan is het gemiddeld vaker hier dan op andere stukken van het parkoers. Toch voel ik me nooit echt “safe” hier. Ik lootte hier al vaker op dagen dat het “anders” was en er elders beter gevangen werd.

Eigenlijk vielen de weersomstandigheden nog bijzonder mee. Dat kwam dan weer wel vooral doordat de verwachtingen ook wel heel slecht waren moet ik zeggen. Natuurlijk was het best koud met een temperatuur van maximaal 3 graden en de gehele dag wat regen maar in ieder geval bleef de verwachtte sneeuw uit en viel het bovendien met de wind ook nogal mee.

Na een uur wedstrijd begon ik al bijna negatieve gedachten te krijgen. Ik had nog maar amper vis gevangen eigenlijk en iedereen die vaker in Huizen vist weet wel dat normaal gesproken de eerste wedstrijduren best belangrijk zijn. Als ik naar links keek dan zag ik gewoon veel meer vis gevangen worden en op dat moment zag de situatie voor mij er niet bepaald goed uit.

Na zo’n anderhalf uur kwam er toch meer vis. Ik moest die wel “stekend” vangen op 11 meter. Kortbij kreeg ik tot dan maar amper beet. Eigenlijk begon ik langzaamaan steeds meer vis te vangen. Bovendien waren het best flinke voorns van gemiddeld toch minimaal 100 gram die ik ving.

Ik bleef ook kort regelmatig bijvoeren maar wel uitsluitend met gekiemde hennep want het stierf ook vandaag weer van de kleine baarsjes op mijn plek. Toch af en toe ook kort blijven proberen te vissen. Dat gaf af en toe even rust op mijn andere plek en als de vissen kortbij wilden gaan bijten dan bevorderde dat natuurlijk aanmerkelijk de snelheid. Tijdens de laatste twee uren kwam er ook kort wat vis. Net genoeg om er iedere keer weer op terug te kunnen vallen. Enkele snelle vissen en dan weer weg naar de andere stek.

Mijn laatste twee uren waren gewoon prima. Ik meende bovendien te zien dat het naar links iets minder werd. Al met al was ik ervan overtuigd dat ook vandaag de verschillen niet zo groot gingen zijn en dus was het zaak om in ieder geval het maximale uit mijn mogelijkheden te halen.

Ik ving uiteindelijk 10300 gram en dat bleek genoeg voor de vak- en zelfs ook de totaaloverwinning. In mijn vak nog gewichten van 9200, 8900 en 8700 gram en ook in het andere vak ruim 9500 gram voor de vak winst.
Bij deze omstandigheden zijn dat toch geen slechte vangsten volgens mij.
Heerlijk gevist al met al en dat bij dit weer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *