Wedstrijden

18-5 Gescheiden koppel Tiel A’dam-Rijnkanaal

Ik had begrepen dat er hier weer behoorlijk wordt gevangen tegenwoordig en bovendien was er nu even tijd.
Ik had ook weer weleens zin om een feederwedstrijd te vissen trouwens want dat was alweer een hele tijd geleden. Op naar Tiel dus samen met koppelmaat Jack Valkenburg.

De mensen van HSV De Brasem organiseren leuke wedstrijdjes altijd. Dat was vroeger al zo en dat is nopoit veranderd.
Het enige dat er hier totaal is veranderd is de visserij. Waar je vroeger hier vaak veel vis kon vangen met de vaste stok is dat nu absoluut voltooid verleden tijd.
Het is tegenwoordig puur feedervissen hier.

Het werd een hele matige visdag. Vaak wordt er hier redelijk kortbij de oever gevist zo was mijn informatie en daarvoor koos ik ook. Net 35 meter was een mooie afstand waar ik zonder problemen mijn voerkorf over de bodem kon slepen.
Het werd een hele lange zit met slechts 4 gevangen vissen in 5 uur vissen. Een grote voorn, een grote baars en twee blieken, dat was alles.
In totaal “ergens in de 1800 gram” was genoeg voor een 5e plaats in de sector. Net 2900 gram was genoeg om heel de wedstrijd te winnen.

Ook koppelmaat Jack had een taaie dag en zo hadden we net een punt teveel voor een eindprijs. Het zij zo.

En toch blijft dit een prachtig water waar altijd de kansen “uit het niets” kunnen keren. Urenlang kreeg ik gisteren geen enkele aanbeet behalve dan van de volop aanwezige zwartbekgrondels tot plotseling met nog een half uurtje te gaan ik enkele aanbeten kreeg. Twee gevangen vissen en nog een verspeeld. Toch was er toen vis.
Op dit moment, zo net na de paaitijd werd er ronduit slecht gevangen maar wat later in het seizoen wordt het hier ongetwijfeld weer beter en dan is het best een mooie visserij. Ik ga dan ook zeker nog eens terug.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *