Wedstrijden

18 en 19-4 Federatieve Jeugdclinics voor kinderen jonger dan 14 jaar

Je ziet tegenwoordig zeker nog wel kinderen die willen vissen. Steeds vaker echter zie je die kids langs de waterkant in een karpertentje of met een spinhengel rondlopen. Op zich niks mis mee hoor maar het zou zo mooi zijn als we ook wat meer kinderen hadden die met witvissen zouden willen beginnen.
We proberen dit jaar bovendien ook om toch een beetje een beeld te krijgen van wat er nu in Nederland rondloopt eigenlijk aan jonge talentjes en dus hebben we een manier bedacht om enkele jeugdclinics te organiseren.

Nou, hoe kan zoiets beter dan via de 7 Regionale hengelsportfederaties die tezamen Sportvisserij Nederland vormen?
Gelukkig krijgen we tegenwoordig ook echt wel een goede ondersteuning vanuit de Nationale hengelsportfederatie, zo moet ik zeggen. Echt een verademing in vergelijking met nog niet eens zo heel lang geleden. Ik heb ook het idee dat steeds beter wordt ingezien dat er echt iets moet gaan gebeuren nu om nieuwe belangstellende jeugd voor onze tak van de hengelsport te begeleiden.

De meerderheid van de Regionale federaties waren van meet af aan erg geinteresseerd en werden ook meteen betrokken bij het organiseren van een en ander. Prima natuurlijk. Toch was het voor mij onvoorstelbaar dat gewoon een van de federaties niet wilde meedoen hieraan.
Waren er daar dan geen jonge vissertjes? Natuurlijk wel. In sommige gevallen hebben die zelfs in een andere federatie kunnen meedoen uiteindelijk.
Het is maar goed dat ik in de betreffende federatie nergens lid ben van een vereniging, anders zou ik toch eens een komende vergadering bezoeken waar ik hierover “mijn ei eens zou kwijt kunnen”.
Als je nu als hengelsportfederatie niet wilt meewerken aan zoiets gewoon noodzakelijks dan vind ik dat, sorry, eigenlijk het “failliet” van zo’n federatie op witvisgebied en zeker dat van de hiervoor verantwoordelijke mensen.

Gelukkig was er vanuit de andere federaties volop medewerking. Ik was zelf bij een van de twee clinics die er waren bij Sportvisserij Zuidwest Nederland, die aan de Vlaardingse Vaart. Tegelijkertijd was er ook nog een clinic in Tilburg en alles bij elkaar waren er maar liefst 46 belangstellende kids. Hoe zo nou “de jeugd wil niet meer vissen?”.

Het was zo georganiseerd dat er bij iedere clinic waar dan ook in Nederland enkele wedstrijdvissers betrokken waren om uitleg te geven en ook om tegelijkertijd de betere vissertjes te kiezen die in aanmerking gingen komen voor een vervolgclinic die later zou volgen langs de oevers van de Arkervaart.

Al met al een geweldige dag was het, die clinic-dag. Ik hoorde overal vandaan later de enthousiaste reacties en ik kon het begrijpen, zeker na mijn eigen ervaringen ( en ik weet zeker dat ik hier ook mede namens Jurgen Spierings spreek die ook aan de Vlaardingse Vaart aanwezig was). Wat is dit toch mooi werk om te doen!!

Nog iets, aan de Vlaardingse Vaart alleen al zaten een aantal vissertjes die, met een goede begeleiding, zeker kunnen uitgroeien tot hele goede wedstrijdvissers.
Dezelfde berichten hoorde ik eigenlijk van overal. Er is dus wel zeker talent in ons land, we moeten er alleen meer mee gaan doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *