Internationaal Wedstrijden

18 t/m 26-8 WK Dames Leeuwarden

De uitslag is inmiddels bekend. Met een derde plaats in het eindklassement presteerden we zeker niet slecht. Een bronzen plak op een WK ligt niet zomaar voor het oprapen, ook niet wanneer het WK wordt gehouden in eigen land. Het is de meiden van harte gegund want ze hebben er keihard voor gewerkt. Niet alleen de meiden trouwens.
Vrouwenteams begeleiden is echt iets aparts en geloof me maar dat ook de begeleiding deze plak volledig verdient!

Dit was een week zoals ik er nog nooit eerder een meemaakte als coach en ik heb mezelf plechtig beloofd dat ik er nooit meer zo een zal meemaken ook. Ik dacht dat ik inmiddels alles zo ongeveer wel had meegemaakt maar dit sloeg echt alles.

Ik ga niemand vermoeien met alle “ins en outs” die ik trouwens volgens mij zelf nog steeds maar amper of niet optimaal begrijp.
Een heel lang verhaal komt er in het kort op neer dat we midden tijdens de voorbereidingsweek op de woensdagavond een nieuw team-lid moesten opnemen in ons team en dat we daardoor ook op dat moment afscheid moesten nemen (althans voor het officiele gedeelte) van een van de andere teamleden en dat alles midden in de voorbereidingsweek voor een WK. Zoiets en dan op zo’n moment kan toch niet waar zijn? Nou het was gewoon wel waar en jullie mogen 1 keer raden wie alles konden oplossen.

Dit is echt de meest bizarre situatie die ik ooit heb meegemaakt en die ik ook ooit zal meemaken. Vre-se-lijk! Een ander woord heb ik er niet voor. Ik heb genoeg tranen gezien om al het voer voor de gehele week mee aan te maken.

Zowel de coaches als alle meiden zaten natuurlijk in een onmogelijke positie en het absoluut mooiste moment van de week was dat we toch een manier vonden met zijn allen om als team allereerst verder te gaan en bovendien met iedereen daarbij betrokken.

Vanaf dat moment hebben we geprobeerd met zijn allen om er gewoon het allerbeste van te maken en als dat dan uiteindelijk zelfs een medaille oplevert dan is die medaille iets dat een bijzonder plekje verdient eigenlijk en dat speciale plekje moet hij vooral ook echt krijgen bij iedereen.

Zelf steek ik echter anders in elkaar. Na dat soort ervaringen kan ik gewoon niet genieten. Dat is slecht eigenlijk en ook misschien wel niet terecht maar ik steek nu eenmaal zo in elkaar.

Het vissen viel me trouwens erg tegen en dat zal wel voor iedereen gelden die daar was.
Gelukkig was het op de tweede wedstrijddag wat beter allemaal waardoor de potentie van dit water in ieder geval nog wel duidelijk werd.
Er zit hier volop vis en ik hoop ook echt dat we hier nog eens terug komen voor bijvoorbeeld een Topcompetitie.
Het probleem deze week was de belachelijke scheepvaart. Iedere dag kwamen er veel teveel schepen door het kanaal waardoor het water op koffie leek soms. Tja, dan houdt alles op en valt er bijna niet te vissen op een normale manier.
Ik had stille hoop dat de situatie tijdens het week-end beter zou zijn maar op de zaterdag viel dat nog erg tegen. Meteen nadat ik het water had gezien wist ik dat de vangsten dramatisch zouden zijn.
Op de zondagmorgen (en nadat er geen vrachtschepen meer door het kanaal waren gekomen) zag het water er al beter uit en toen werd er ook beter gevangen.

De uitslag laat zien hoe Internationaal ook bij de vrouwen de top is geworden. Wie had er gerekend op Tjechie als wereldkampioen en wie had er gerekend op Zuid Afrika als tweede?? Helemaal niemand volgens mij.
Ik ken de Tjechische coach vrij goed en ik weet hoe hij daar al verschillende jaren met dit groepje, nog erg jonge, vrouwen werkt. Verschillende van de meiden heb ik ook al op Jeugd WK’s gezien. Hij is al wat langer bezig dan wij en wat mij betreft is hij voor ons het grote voorbeeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *