Wedstrijden

19-1 Drimmelen Jachthaven

Een temperatuurtje van -5, een laagje sneeuw, heel laag water en een oostenwind windkracht 6 of zo die precies in de lengte van de jachthaven staat.
Niet bepaald de ideale omstandigheden om een netje vis te vangen hier vandaag.

Toch waren er zo’n 20 fanaten die al deze “ongemakjes” trotseerden om hier mee te doen aan de wedstrijd die Jos van Avendonk en zijn mannen organiseerden.

Bij dit soort omstandigheden kun je niet veel vis verwachten natuurlijk.
Wat hier dan altijd overblijft zijn de baarsjes. Soms zijn enkele van die visjes genoeg om een sector te winnen en zo was het ook vandaag in twee van de 3 sectoren.

De 3e sector lag pal tegen de oever en daar werden nog wel wat “witvissen” gevangen.

Nu zit het mij bijzonder mee de laatste weken en vanmiddag was dat niet anders. Ik lootte een van de nummers in dat vak, een heel beschut nummer pal achter de bewoonde boot die daar ligt.
Ik wist onmiddelijk dat ik me over baarsjes niet echt druk hoefde te maken deze middag.

Een tijdje terug heb ik hier ook al eens gezeten dus ik kende de plaats en vooral de bodemstructuur ervan die bijzonder ongelijk is daar.
Pal tegen de meerpaal die daar in het water staat is het anderhalve dobberlengte dieper dan maar 1 meter weg ervan.
Ik besloot om op het ondiepere gedeelte van de stek enkele bolletjes voer aan te voeren en daar overheen behoorlijk wat hennepzaad.
Ook de dobber werd “staande haak” afgepeild op dat ondiepere. Vaak vang je hier de vissen een behoorlijk stukje boven de bodem.

Onmiddelijk na het begin was het duidelijk dat er veel vis zat hier.
Ik ving van alles door elkaar. Voorn, winde, roofblei, zelfs een alver, ruisvoorn en ook wel 30 baarzen. De dobber ging constant alle kanten op.
Voor mij werd het dan ook op zich een leuke vismiddag. Kou had ik het niet en ik ving 7500 gram uiteindelijk, toch wel zo’n 170 a 180 stuks.

Daarmee won ik de wedstrijd want verder was er bijzonder weinig gevangen.
Zelfs op de plaatsen in dit vak waar afgelopen week nog prima werd gevangen was het nu heel slecht. De vissen waren duidelijk nog verder “opgeschoven” tot letterlijk onder de bewoonde boot.

Veel mazzel dus voor me op een dag die de meeste vissers meteen willen vergeten.
Ik denk dat we de enige vissers zijn geweest zelfs die in ons land een wedstrijd hebben gevist want volgens mij was overal alles afgelast. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *