Wedstrijden

19-12 Werkendam Jachthaven

Na de ervaringen van Elburg moest ik de knop weer even omzetten.
Weg met het zware materiaal van de dag ervoor en daarvoor in de plaats weer (iets) kleinere haakjes, dunnere onderlijntjes enzovoorts.

Vandaag lootte ik een prima nummer. Ik kon hier absoluut vis verwachten en dat deed me besluiten om toch ietsje zwaarder te vissen dan anders. Een dobber van twee en een halve gram moest hier wel kunnen dacht ik “voor optimale snelheid”.
Sommige vissers vissen zelfs nog zwaarder hier blijkbaar maar mij gaat dat zelden goed af, vooral bij een moeilijkere visserij.

Het begin van mijn wedstrijd was bijzonder slecht. Overal om me heen werd onmiddelijk gevangen en het enige dat ik kon vangen waren hele kleine roofbleitjes en windetjes. Ik moest bovendien nog even naar de auto voor de goede onderlijnen die daar waren achter gebleven.

Omdat overal om me heen goed werd gevangen kon het natuurlijk niet uitblijven of de vissen kwamen ook bij mij en toen ik weer terug op de kist zat na mijn “wandeling” ging het allemaal veel beter.

Ik had twee plekjes gemaakt en dat kwam goed uit. Daar waar ik het meest had gevoerd moest ik het langst wachten voordat ik begon te vangen.
Mijn andere plek, waar maar 1 balletje voer en wat hennep was gevoerd, kwam het eerst op gang.
Later in de wedstrijd switchte ik af en toe eens van de ene naar de andere plaats om ook weer even rust te hebben op de andere visplaats en daar even wat casters en hennep bij te voeren.
Het maakte toen niet meer uit waar ik viste, overal was een berg vis. Nu kwam het dus aan op de snelheid.

Veel vissers lachen me uit daarmee maar ik tel altijd mijn vissen bij dit soort visserij.
Mij helpt het gewoon om er net dat kleine beetje extra “uit te persen” en juist dat kleine beetje is vaak zo belangrijk bij de uitslag.
Zonder te tellen zou ik op een gegeven moment de concentratie even verliezen en dan weet je niet meer precies waarmee je bezig bent.

Met uitzondering van de laatste 20 minuten ving ik heel snel gedurende het verdere verloop van de wedstrijd. Uiteindelijk had ik bij het einde 489 vissen.
Ook mijn buren hadden niet bepaald stil gezeten en ik was er niet van overtuigd dat ik hen verslagen had. Een geweldige visdag dus weer vandaag.

Uiteindelijk slaagde ik erin om de buren te verslaan maar het was aardig nipt. En dat met een gewicht van 16535 gram!
Wat is zo’n visserij dan toch mooi!

De wedstrijd werd vandaag gewonnen door een nog jonge en veelbelovende visser. Zoiets zie ik altijd graag.
Lucien de Rade ving vandaag maar liefst 20041 gram en dat is voor deze haven en met deze visjes een bizar goed gewicht.
Ik kan me vergissen maar volgens mij is dat het tweede hoogste gewicht dat ik hier gezien heb in de wedstrijden die ik hier gevist heb zelfs.

Petje af voor Lucien. Zo’n gewicht kun je hier alleen maar vangen wanneer je heel snel en zowat perfect hebt gevist volgens mij. Proficiat!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *