Internationaal Wedstrijden

19-4 Training U14 en Dames Lage Vaart Almere

We hebben een heuse nieuwe viscategorie in ons land, de U14 groep. Vissertjes van die leeftijd zijn op visgebied natuurlijk nog niet volledig geschoold dat lijkt me duidelijk. Hoe talentvol ze ook mogen zijn, het ontbreekt op die leeftijd in ieder geval nog aan ervaring en in de meeste gevallen ook nog wel aan het goede materiaal. Op dit soort dagen is er volop gelegenheid om allerlei dingen aan te passen waar nodig en bovendien zie je gewoon iedereen in actie zodat beter valt te beoordelen of en waar het nog schort.

Behalve dit alles komt er dit jaar een heel gecompliceerd dames WK in Portugal aan waar we moeten gaan matchen op een voor ons zowat onbekende manier. Ook voor de dames meer dan genoeg redenen voor een trainingsdag op een water waar bovendien binnenkort een TC week-end wordt gevist.

Het viel me bij de dames nog zeker niet tegen. Ik stond ervan te kijken hoe goed verschillende meiden met name het schieten al voor elkaar hebben. Nou met wat oefening kan dat alleen nog maar verbeteren volgens mij. Goed om te zien in ieder geval dat het aan fanatisme niet ontbreekt.

Onze U14 groep vind ik een prachtig groepje vissers. Ik stond echt ervan te kijken afgelopen herfst hoe goed deze kereltjes toen al visten en ook vandaag zag ik weer veel hele goede dingen. Iedereen is er ook altijd en dat is het beste teken dat ook de ouders uit het goede hout zijn gesneden. Ook van hen wordt best iets gevraagd natuurlijk.

Het werd op zich een hele moeilijke visdag, ook door de windomstandigheden. Toch werden verschillende prachtige brasems gehaakt en ook gevangen. Ik ben er ook van overtuigd dat deze vissertjes met de dag beter worden, dat kan niet anders. Ik ben heel benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van later dit jaar.

Bij het Dames WK gaan we het niet gemakkelijk krijgen. Hetzelfde geldt echter ook voor veel andere teams want ook zij zullen niet bekend zijn met deze specifieke visserij. We zijn al eerder tijdens voorgaande kampioenschappen naan dit parkoers geweest en enkele jaren geleden behaalden we hier zelfs brons met een U23 team. Een fatsoenlijk resultaat moet dan ook nu kunnen volgens mij. We gaan het vanzelf zien allemaal.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *