Wedstrijden

2-1 Drimmelen Jachthaven

Allereerst wens ik alle lezers van deze stukjes een gelukkig en vooral gezond 2016 toe met als het even kan ook nog volop visrijke dagen.

Nou ik hoop niet dat de eerste wedstrijd van dit jaar een voorbode is van wat komen gaat. De vangsten waren niet best vanmiddag en mijn vangsten waren dat al helemaal niet.

Ik lootte een nummer op het steiger bij Botenverhuur Ebers, pal daar waar je het steiger op loopt en al meteen zonk me de moed zowat in de schoenen.
Ik kende deze plek maar al te goed. Een prima nummer, zelfs een van de beste nummers, wanneer er volop vis is, maar nu met het lage water kon ik zo op de bodem kijken.

Deze plek heeft wat verder uit de oever een erg ongelijk verloop en ik kon me alleen maar bedenken dat het vissen op een baars me de beste kansen zou kunnen geven op een fatsoenlijk resultaat en daar besloot ik dan ook volledig voor te gaan.

Nou dat was een hele slechte beslissing. Niet alleen ving ik geen enkele baars, ik ving ook amper iets anders. Dramatisch gewoon.
Om een lang verhaal kort te houden, ik eindigde met 5 zwartbekgrondels en zal daarmee wel laatste zijn geweest in de gehele wedstrijd.

Er waren ook hier wel degelijk zwartbekgrondels te vangen geweest met de juiste aanpak volgens mij. Die beesten lieten in ieder geval nooit mijn wormen-aas met rust.
Er zaten aanbeten bij waarvan ik dacht dat “het nu wel een baars moest zijn”, maar nooit was het er ook een.

Al met al een dag om snel te vergeten.

Gelukkig hield “baarzenkoning”  Henk Kokke vanmiddag nog in ieder geval “de Wagenbergse eer” hoog. Hij bewees dat hij ook de grondels best goed vangen kan. Hij ving er 113 die tezamen 1120 gram “bruto” wogen. Daarmee won hij de wedstrijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *