Wedstrijden

2-1 Drimmelen Jachthaven

Ook deze week nog wordt hier in de streek iedere dag ergens een wedstrijd gevist. Prachtig!

Het houdt maar niet op deze winter. Veel regen en zachte temperaturen. Zeker niet iedereen zal er blij mee zijn. Voor het vissen is dit echter ideaal.
Een vrijwel constant hoge waterstand en dan bij dit weer, betere visomstandigheden kan ik me niet voorstellen.

Vandaag dus de eerste wedstrijd van het jaar en die werd meteen anders dan alle andere.
De organisatie had de nummers verdeeld over 4 verschillende vakken en er werden teams van 4 vissers geloot. Uiteraard een visser in ieder gedeelte van de haven. Weer eens iets anders. Best eens een leuk initiatief.

Ik lootte een erg diepe plek en ik besloot om het vandaag eens allemaal iets zwaarder aan te pakken dan normaal. Het enige dat ik optuigde waren de twee zwaarste dobbers die ik heb voor het havenvissen, dobbers van zo’n 3 en een halve gram. Daarmee moest het gaan gebeuren.

Op voorhand had ik er best vertrouwen in. Frans de Jong zat vlakbij mijn plek te vissen vanuit zijn boot en ving volop vis.

Ik kreeg ook vrijwel meteen beet. Ik maakte alleen een belangrijke fout. Ik had onvoldoende de bodem afgezocht naar de overal aanwezige waterplanten.
Ik dacht dus een schone plek te hebben maar waar ik had gevoerd bleek dat knap tegen te vallen.
Mijn tweede gemaakte plekje, pal tegen het steiger, bood wel wat uitkomst maar daar was het weer heel lastig vissen met deze diepte.

Ik ving zowat de gehele wedstrijd wel vis maar nooit ging het geweldig snel. Overigens was het in mijn omgeving voor alle vissers zo.
Mijn team ging dus in ieder geval door mij niet veel “terrein” verliezen.

Ik ving uiteindelijk ruim 7 kilo, ik schat ruim 150 voorntjes. De enige grotere voorn die ik haakte verspeelde ik toen ik hem uit het water wilde tillen. Normaal geen probleem maar wel wanneer het onderlijntje, zonder dat je er erg in hebt, om een loodje is gedraaid.

Ik had nadat ik geloot had voor de wedstrijd bekeken welke nummers bij me in het team zaten. Een nummer kon ik zien. Jan Vermeer die op dat nummer zat had ook aardig gevangen. Niet slecht.
Echt interessant werd het toen Jurgen Spierings me vertelde dat hij ruim 260 vissen had gevangen op nummer 10. Ook dat nummer zat in mijn vak. Drie redelijk tot (in Jurgens geval) hele goede gewichten, dat zag er bijzonder goed uit. Toen even later ook nog bleek dat John Floren op het vierde nummer van ons team ook ruim 8 kilo gevangen had wist ik bijna zeker dat we zouden winnen als team. Dat bleek even later ook te kloppen.

Lekker gevist vandaag al met al en een super begin van het nieuwe jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *