Wedstrijden

2-4 Veldhoven Phillipsvijver

Wat een schitterende vijvers liggen er hier!! Ik had er weleens eerder over gehoord maar ik had hier nooit eerder gevist. Ik wist ook echt niet vooraf wat van deze dag te verwachten. Er zou voorn te vangen zijn maar ook enkele karpers.

Ik zag voor de wedstrijd enkele vrije vissers al een karper vangen en bedacht me dat er met voorntjes waarschijnlijk niet veel te bereiken ging zijn. Dat bleek ook wel te kloppen maar ook de karpers lieten zich maar moeilijk vangen.

Het grote probleem met het vissen op karper is dat je wel een idee moet hebben over hoe dat te gaan doen vooraf. Om eerlijk te zijn, ik had dat niet.
Ik besloot om wat hennep en mais los aan te voeren op 3 verschillende plekjes, een op 10 meter en twee op zo’n 6 meter uit de oever, een schuin links en de andere schuin rechts.

Om een lang verhaal kort te houden, ik kreeg nooit geen beet. En dat terwijl mijn rechter buurman, als enige, dat wel, gewoon 6 karpers had weten te vangen na zo’n 2 uur vissen.
Ik had een cupje op mijn hengel gezet waarmee ik bij iedere inworp enkele maiskorrels bijvoerde.

Ik wist eigenlijk niet hoe ik een en ander anders kon aanpakken totdat Piet Michiels naar de wedstrijd kwam kijken.
Hij vist hier vaak en wist natuurlijk beter hoe er gevist moest worden hier.
Een nieuw plekje op de lange afstand gemaakt even later, aangevoerd met enkel wat maiskorrels, alles wat verder overdiep en bovendien het lood meer omhoog op de lijn en het ging in ieder geval wat beter.
In het laatste uur ving ik 3 karpertjes en die wogen bij elkaar 3110 gram. Dat bleek net 20 gram te kort voor de laatste prijs in de wedstrijd.

Dit is een prachtig viswater en bovendien was dit een prachtig wedstrijdje dat werd georganiseerd door de jongens van Vlemmix Hengelsport in Tilburg in samenwerking met de mensen van de plaatselijke visvereniging. Voor iedereen een hapje na afloop en alles gewoon top georganiseerd.

Goed waren de vangsten nog niet zo vroeg in het jaar maar beide vakken werden nog altijd gewonnen met ruim 9 kilo. Zo slecht is dat toch ook weer niet?

Er komen hier later dit jaar nog enkele wedstrijden, ik kan ze iedereen aanraden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *