Wedstrijden

2-6 TRAINING NOORD-WILLEMSKANAAL VRIES

Hier worden komend week-end de derde en vierde Topcompetitie gevist en dat wordt een moeilijke en technische visserij, zoveel is wel duidelijk.
Tijdens het trainen vandaag viel het eigenlijk allemaal nog wel mee met de vangsten. Anja en ik hadden langs het kanaal afgesproken en met daarbij Ingeborg, Loraine en Wanda hadden we in ieder geval een groepje vissers langs elkaar aan de waterkant zodat er voor iedereen hopelijk meer te “leren” zou zijn dan wanneer je ergens alleen vist.
Eerst best wat kleine vis en later ook wel wat brasems werden er gevangen. Je zou denken dat het best een aardige wedstrijd kan worden volgende week. De ervaring heeft hier echter al vaker geleerd dat wedstrijdomstandigheden hier nog wel wat anders zijn. Ik ben benieuwd.
Dit water heeft me altijd al bijzonder gefascineerd. Goede vangsten zijn er bijna nooit tijdens grotere wedstrijden en toch zit er volgens mij veel meer vis dan we denken.
Dat was bij mijn weten nooit anders trouwens. In 1978 (jawel zou oud ben ik al) won ik hier het Nederlands Kampioenschap Maatse Vis. Ik ving toen wel op een schitterende plaats 16 brasems maar ook toen waren de vangsten bij de meeste van de deelnemers erg mager. Weer veel later, in de aanloop naar het E.K. 2003, heb ik er een tijd bijna tot vervelens toe gevist en ook toen was het gemiddeld niet heel veel beter. Het E.K. zelf viel me nog flink mee zelfs.
Grote vangsten gaan we ook nu zeker niet zien, met uitzondering misschien van bij de Jeugd. Daar vist men op de steigers nabij Assen en daar is wel veel meer vis te vangen vaak.
 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *