Wedstrijden

20-3 Landsmeer Noord-Hollands Kanaal Wedstrijd Fam. Hooiman

Wat een fantastisch stuk water ligt hier toch!! Uniek in Nederland, dat mag met recht worden gezegd. Waar vind je nog zoveel vis tegenwoordig?? En vooral nu de koudste nachten achter ons liggen waarschijnlijk zal het hier de komende weken alleen maar verbeteren.

De wedstrijden hier zijn trouwens, en dat gold absoluut ook voor vandaag, prima opgezet. Vaak koppelwedstrijden en altijd met de nummers flink ver uit elkaar. Alle complimenten dan ook voor met name Linda Hooiman en haar team van organisatoren. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om het de vissers naar de zin te maken. Nou hier lukte dat meer dan uitstekend.

Het werd een heerlijke visdag voor koppelmaat Simon vd Kolk en mezelf. Voor de eerste keer hier lootten we in het vak dat het verst van Amsterdam staat uitgezet.
Op zich maakte dat trouwens niet zoveel uit. Precies dezelfde diepte, zowel kort als op de verre afstand.

Het vissen hier is prachtig en zeker ook best technisch. Er staat altijd wel een heel licht “trekje” op dit kanaal maar zwaar vissen is meestal funest. Dobbertjes van tussen de 0,75 en 1,5 gram, daar gaat het meestal om.
En dan nog heb je zowat een vergrootglas nodig om de beten goed te kunnen zien. Ongelooflijk hoe voorzichtig de vissen azen hier.

We hadden een vliegende start gisteren. Na 10 minuten de eerste vissen en daarna was er een tijd dat het bij beide vissers “in en uit” was. Wel allemaal gemiddeld vrij kleine vissen trouwens.
Ik bedacht na die goede start dat de vissen nu ook wel op de aangevoerde kortere afstand zouden azen. Meteen daar ook een vis gevangen, maar daarna niks meer. Dat patroon zou zich blijven herhalen trouwens tijdens de wedstrijd.

Na de goede start een veel moeizamer middengedeelte van de wedstrijd. Je moet dan toch een keertje iets gaan bijvoeren en net als vorige week maakte dat de plek niet echt beter. Niets bijvoeren is echter ook geen optie want dan bloedt de plek ook dood, althans bij ons.

Na toch nog even weer goed gevangen te hebben kwam toen een periode van bijna anderhalf uur waarin we misschien maar 6 vissen of zo vingen, kort of ver, niets liep in die periode, met uitzondering dan van 1 enkele brasem die plotseling “uit het niets” bij Simon aan de haak hing.

Hoe het kon? Vraag het me niet maar plotseling in het laatste half uur ging het weer veel beter.
Het was ietsje meer gaan drijven en ik ving plotseling op de korte afstand wat vissen helemaal stroomafwaarts en Simon ving nog twee flinke brasems op de lange afstand, waarvan de laatste ook werkelijk in de laatste seconden. Tel daar nog bij op mijn grootste vis van de dag 3 minuten voor tijd en nog enkele mooie blieken en het laatste half uur was zeker 6 kilo waard.

Ik had voor mezelf uitgerekend dat we tussen de 22 en 25 kilo in onze netten hadden. Dat bleek zelfs nog iets meer te zijn. Er werd bij ons 26860 gram gewogen. Op de staart van ons vak werd dat gewicht nog verbeterd door Ramon Pasmans en Berjan Bruggink die ruim 28 kilo vingen.

Tweede dus in het vak en 3e in het totaalklassement. Niet slecht en vooral heerlijk gevist.
Op een enkele brasem na zijn de blieken gemiddeld niet zo groot. Reken maar uit, we hadden vandaag 74 stuks. Trek daar de grote vissen vanaf en daarvoor een gewicht van 6 a 7 kilo. Zeg dus maar 70 vissen voor 20 kilo = 250 tot 300 gram gemiddeld per vis.
Dat zijn prachtige vissen om te vangen. Toch??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *