Wedstrijden

20 en 21-9 Topcompetitie 5 en 6 Hellevoetsluis Kanaal door Voorne

Overal in Nederland zie je de visstand terug lopen, wat is het dan fijn om hier eens te zien hoe dit water zich ontwikkelt de laatste jaren!
Tegenwoordig is het Kanaal door Voorne, oftewel het Voorns Kanaal zoals dit water meestal wordt genoemd, na het drukke voorjaar bijna een `vergeten` viswater. Veel vissers weten wel over de soms enorme brasem vangsten die hier in het voorjaar mogelijk zijn. Die vissen zouden door een sluis vanuit het Haringvliet het kanaal op komen gezwommen en na de paaitijd weer verdwijnen. Of dat ook echt zo is? Ik weet het niet. Feit is dat de brasem vangsten na de paaitijd altijd minder worden.

Ik ken dit kanaal ook nog van vroeger. Toen waren er zelfs hier nog geen vis steigers en de beste visserij was altijd in de zomer en de nazomer. Ook toen veel blieken en brasems en niet te vergeten veel voorns.

Afgelopen jaar al hoorde ik over de vele voorns die wat later in het jaar op dit water te vangen zouden zijn en tijdens een COW vergadering werd besloten nom hier eens wat later in het jaar dan normaal enkele wedstrijden te plannen. Dat bleek een voltreffer.

In het “vis wereldje” hoor je altijd van alles en zo hoorde ik al in de aanloop naar deze wedstrijden, en niet te vergeten ook het Nationale Teamkampioenschap, hoeveel vis er werd gevangen op dit water. Prachtig!

De laatste twee top competities werden prima wedstrijden met volop vis voor de meeste deelnemers. Voorns, windes, baarzen, blieken en toch ook best wel veel brasems werden er gevangen en zo werd het een mooie afsluiting van deze wedstrijdenreeks waarbij we dit jaar toch al niet mochten klagen over de vangsten.

Na een goede competitie van wedstrijden krijg je als het goed is ook een mooie einduitslag. Niet iedereen kan winnen natuurlijk maar uiteindelijk staan de meeste goede vissers echt wel op een redelijke klassering na zo’n competitie. Zo ook nu. Proficiat speciaal ook voor onze eigen Anja Groot die de Damescategorie won na verschillende hele goede uitslagen en overwinningen.

Nu ben ik heel benieuwd naar het Team-kampioenschap van komend week-end. Dat gaat een hele strijd worden en het wordt de eerste keer dat dit kampioenschap meerdaags is bovendien. Om dan te winnen moet je als team echt goed zijn volgens mij

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *