Wedstrijden

21-1 Almkerk De Alm Koppel tweedaagse dag 1

Ik vind dit kleine riviertje toch zo’n mooi viswater dus toen ik hoorde over deze wedstrijd was de beslissing snel genomen om mee te doen. Samen met koppelmaat Lucien de Rade ditmaal.

We lootten een prima nummer eigenlijk, als tweede koppel links van het loopbrugje. Lucien kende deze plek maar al te goed, hij zat hier al enkele keren eerder. Hoewel de overkant ook een aanlokkelijke optie leek kozen we ervoor om niet verder te vissen als net over het midden.

Al voor de wedstrijd was duidelijk dat er in ieder geval vis aanwezig was. Verschillende snoeken jaagden op onze stek namelijk en blijkbaar, hoe stom dat misschien ook mag klinken, is dat een goed teken hier.

Er zat ook vis, ik kreeg ze vandaag alleen niet gemakkelijk gevangen. Gelukkig deed Lucien het aanmerkelijk beter en ving hij bovendien enkele flinke blieken.

Het grootste probleem vandaag vormden de snoeken. Tja, ik snap het ook wel. Daar waar nu de meeste vissen zich ophouden daar zitten ook alle snoeken natuurlijk. Vandaag was het gewoon niet meer normaal. Dan weer een onder mijn hengel, dan weer een die een complete modderpoel veroorzaakte op mijn voerplek. Iedereen had daar hier wel last van blijkbaar maar ik vond het vandaag toch wel bizar.

Hoe dan ook toch wel lekker gevist en in totaal scharrelden we toch nog ruim 6 kilo bij elkaar waarmee we derde waren. Vandaag konden we hier vissen maar dat kon zomaar anders zijn op de 2e dag. Toen we echter van de waterkant vertrokken dachten we dat het allemaal nog net zou kunnen op de donderdag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *