Wedstrijden

21-11 Koppelwedstrijd Hengelsport Nijkerk Huizen Haven

De eerste winterkoppel samen met maat Simon vd Kolk werd er gelijk een om niet zo snel te vergeten. Ondanks het dramatisch slechte weer werd het een heerlijke visdag.

We moesten vandaag vissen aan de westkade. Er was namelijk, ook nog zowat tegenover onze visplek van vandaag, een restaurant afgebrand afgelopen nacht en daardoor was de oostkade afgezet. Op zich maakt dat trouwens niet veel uit hier. Het watertje is hier zo smal dat je nog altijd op ongeveer dezelfde plaats vist.

We hadden besloten om geen lokaas te gebruiken vandaag. Bij het begin een cupje hennep en casters lijkt nu de beste manier om hier de wedstrijden te beginnen.
Het water stond bijzonder laag vanmorgen. Dat is afhankelijk van de windrichting hier. De Randmeren liggen vlakbij en als de wind tegen (vanaf Huizen gezien) de overkant blaast dan staat in de haven het water zomaar 20 centimeter lager.

Meteen na het begin rechts van ons overal volop vis en als ik naar links keek veel en veel minder. Ik zag rechts wel veel kleine vis vangen trouwens.
Zelf vingen we wel wat vissen maar zeker niet al teveel. Wel meestal mooie voorns en baarzen.

Na een tijdje begon het bij ons wat beter te lopen. Vooral Simon ving behoorlijk goed en bijna allemaal behoorlijk grote vissen.
Zelf viste ik kort en dat ging veel minder goed. Op een gegeven moment besloot ik om ook wat wormen te voeren kort. Ik had met casters al een aantal behoorlijk mooie baarzen gevangen dus dat leek me niet meer dan logisch. Nou, werken deed het totaal niet. Als ik al een baars ving dan bleef het met casters.

De laatste 2 uur van de wedstrijd moesten we we samen ver gaan vissen, iets dat we eigenlijk altijd willen vermijden. Nu was dit absoluut de beste optie en deze periode werd voor ons de beste van de westrijd.
Wat aas los bijschieten functioneerde prima vandaag en zo hadden we een uurtje van allebei in en uit. Wel met nu ook wat kleinere vissen ertussen trouwens maar zo’n uur met 2 man lervert al met al heel wat vissen op natuurlijk.

We bleven tot het einde vangen en ik was benieuwd hoe de uitslag ging zijn. Ik had het idee dat we nog zomaar de nummers rechts van ons konden hebben ingehaald hoewel we na het begin van de wedstrijd flink achter stonden.

We vingen uiteindelijk 23899 gram aan voorn en een aantal baarzen. Wat een fantastische visdag.
Dit bleek uiteindelijk nog meer dan 6 kilo meer te zijn dan de tweede plek in het vak. We bleken gemiddeld veel grotere vissen gevangen te hebben.
Heerlijk gevist vandaag en het bleek genoeg om de wedstrijd te winnen vandaag. Prachtig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *