Wedstrijden

21-11 Werkendam Jachthaven

Dirk Arendse vist hier deze wintermaanden een hele serie wedstrijden en die zijn echt de moeite waard.
Dit is een prachtige haven gewoon en een waar je nooit helemaal weet wat je te wachten staat vooraf. Het enige dat bijna zeker is is dat er altijd wel ergens heel leuk vis wordt gevangen.
Niet altijd grote vis maar wat zou het? Beet krijgen, dat is waar het in de winter om gaat en dat lukt hier meestal wel.

Meestal wel maar vandaag niet echt voor mij. Deze haven is niet erg diep en toen ik op mijn plek aankwam kon ik perfect de bodem zien met alle blaadjes die daarop lagen.
Tja dat zijn natuurlijk geen ideale omstandigheden, toch kan er nog altijd wat verassends gebeuren, zelfs bij die omstandigheden.
Je hebt hier getijdeverschil en als het water ook maar iets opkomt dan kan er zo maar een school vis op de visplaats “schuiven”.

Ongelooflijk om te zien maar slechts een eindje van mijn plek werd de gehele dag heel goed gevangen. Ik zelf kon in het begin niet een enkele aanbeet krijgen.
Ik probeerde om enkele baarsjes te vangen en na anderhalf uur had ik er precies 4 gevangen. Het water was inmiddels wat op gekomen en ik zag dat steeds iets dichterbij  vissers vis begonnen te vangen.
Wat later werd er schuin achter me ook plotseling gevangen.

Ik had na het begin van de wedstrijd al de tijd genomen om een flinke zware dobber op te tuigen zodat, als de vissen nog komen zouden, ik “vol gas kon geven”.

Van het ene op het andere moment waren de vissen er ook bij mij en dan kun je eigenlijk niet snel genoeg inwerpen.
In ongeveer 1 uur tijd ving ik zo’n 55 tot 60 visjes en… toen waren de vissen van het ene op het andere moment weer weg en heb ik nooit meer een voorn gevangen tot aan het eind.

De vakken zijn hier zo uitgezet dat de vangstverschillen in de vakken onderling soms erg groot zijn maar ook dat zoveel mogelijk vissers een kans hebben om ergens voor te vissen.
Zo was dat ook vandaag en met mijn gewichtje van 2590 gram was ik uiteindelijk zelfs nog 4e in het vak.

De wedstrijd werd gewonnen met ruim 15 kilo door Noel Gulpen en dat is toch een prachtig vangstgewicht?

Als hier het water iets hoger komt te staan verwacht ik nog heel veel vis hier de komende tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *