Wedstrijden

21-12 Drimmelen Jachthaven

Dit is een prachtige tijd van het jaar met nu werkelijk iedere dag wel ergens een wedstrijd. Vandaag dus Drimmelen.

Er mag dan hier heel slecht gevangen worden dit jaar, 20 tot 25 deelnemers heb je hier altijd wel. Soms heb ik echt te doen met die vissers. Ze blijven net zo fanatiek terug komen, of er nu vis gevangen wordt of wanneer het, zoals vandaag, vooral gaat om slechts wat baarsjes of zwartbekgrondeltjes. Er wordt hier zowat geen voorn gevangen nu. Te triest voor woorden.
Zelfs de aalscholvers lijken hier afgehaakt te hebben nu. Wat moeten ze hier ook komen doen op dit moment?? Hooguit verhongeren.

Vandaag stonden alle nummer in de Oude Haven. Er worden hier altijd “naar eer en geweten” kleine vakjes uitgezet waardoor zoveel mogelijk vissers een eerlijke kans hebben op een goed resultaat. Soms is dat een hele puzzel, maar men probeert het altijd zo goed mogelijk te doen.

Ik lootte vandaag een van de nummers op het steiger bij Botenverhuur Diepstraten en hier zou het absoluut zeker gaan om zwartbekgrondels. Met “iets anders” hield ik helemaal geen rekening.
Dat vissen op de zwartbekgrondels was me hier slecht afgegaan pas geleden en dus besloot ik vandaag tot een iets andere aanpak. Iets zwaarder vissen en, hoe stom dat ook mag klinken bij een moeilijke visserij, een iets groter haakje. Ik werd vorige keer “gek” van de gemiste aanbeten en moest iets proberen te verzinnen daarop.

Ik ving uiteindelijk 920 gram’, zo’n 70 zwartbekgrondels. Minder gemiste aanbeten vandaag vooral maar op deze plek was ook gewoon meer vis als op die van de vorige keer.
Het werd een tweede plek in de sector. Ik had wel het hoogste “zwartbekgrondel-gewicht” maar Hennie Vvan Der Bruggen had twee grote baarzen weten te vangen en die zijn hier ook echt groot. Hennie won dus het vak.

Aan de andere kant van de haven was trouwens wat meer vis gevangen. Er waren daar zelfs enkele voorntjes gevangen. John Floren won vandaag met ruim 1700 gram. Tja dat soort gewichten, daarom gaat het hier op dit moment.

En toch zal ik hier altijd graag blijven meedoen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *