Wedstrijden

21-12 Huizen Haven

Na de goede vangsten van de afgelopen weken was ik overtuigd vooraf van weer een mooie visdag hier. We visten vandaag de 3e wedstrijd die Bouke vd Ploeg hier organiseert.

Ik lootte nummer 3, net op het puntje waar de kom overgaat in een kanaaltje. Niet bepaald een plaats waar ik op voorhand gelukkig mee was in ieder geval. Iedereen kent hier “de plekken voor de fietsenmaker”, wat verder in het kanaaltje en eigenlijk midden in dit vak, die op de een of andere onverklaarbare manier bijna altijd naar voor komen.

Gelukkig was in ieder geval de fontein uit het kommetje weggehaald, anders had ik het vandaag bij deze wind zeker op mijn stek niet droog gehouden.

Meteen na het begin ving ik volop mooie voorns onder de kant. Dat gebeurde bij iedereen trouwens en ik stond echt verbaasd over de goede vangsten die me beter leken als eerder deze winter. Ik had ook al snel gezien trouwens dat wat meer naar rechts er gewoon gemiddeld meer en grotere vis werd gevangen.

Na een uur al begonnen de problemen. Er zitten hier zoveel kleine baarsjes dat je gewoon bijna je aas niet bij de bodem krijgt. Het grote probleem hier is dat je wel moet bijvoeren om de voorns op de stek te houden maar tegelijkertijd is dat bijvoeren funest vanwege die baarsjes.

Ik besloot tot een voorzichtige aanpak maar dat werkte zeker niet goed en de vangsten werden minder en minder. Af en toe ook ver weg gevist en daar amper iets gevoerd. Ik ving daar wel een aantal voorns maar ik wist gewoon dat het allemaal niet genoeg was. Toch maar enkele keren wat bij gevoerd daarom en dat bleek helemaal funest. Ik kreeg mijn aas gewoon op het laatst niet meer aan de bodem.

Iedereen rechts van me ving gewoon net wat meer tot veel meer dan ik. Buurman Ton Post, die ik in eerste instantie nog redelijk leek te kunnen bijhouden, liep op het laatst nog helemaal bij me weg na een hele goede periode op volle hengellengte. Hij werd uiteindelijk tweede met 10300 gram. John Vasse, wat verder naar rechts, won met 10600 gram dit vak. Met mijn 7360 gram was ik misschien 5e of 6e. Ook in het andere vak was prima gevangen met 11 kilo voor Willy Splithof en nog 3 andere 10 kilo + gewichten daarachter.

Na de wedstrijd hadden we het er nog met zijn allen over. Op hoeveel stekken was de wedstrijd vandaag niet te winnen geweest? Op meer plaatsen wel dan niet volgens mij. Een mooiere wintervisserij is toch niet voor te stellen? En een mooiere onderlinge strijd ook niet. Daarom is en blijft deze haven zo uniek. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *