Wedstrijden

21-12 Werkendam Haven Kika-wedstrijd

Vandaag een wedstrijd die echt een fanatstisch goed doel diende.
Per deelnemer ging 20 euro naar Stichting Kika. Ik kan me geen beter doel voorstellen. De wedstrijd van vandaag leverde zo 1000 euro op voor deze stichting en het laat in ieder geval zien dat er ook in onze, soms egoistische sport genoeg mensen rondlopen met “hart” voor andere mensen met grote problemen. Wat mij betreft in ieder geval een groot compliment voor het organisatie-team!

Het werd een beetje een aparte wedstrijd. Het water is kraakhelder in deze haven en ik begrijp dat er dagelijks behoorlijk wat aalscholvers in de haven komen. Tja dan weet je het wel, er gaat niet overal even goed gevangen worden.

De deelnemers zaten verdeeld over twee steigers en de verschillen waren groot.
Op het ene steiger werd (maar ook weer niet overal) heel goed gevangen. De winnaar hier, Peter Stupers, ving bijna 29 kilo! Bovendien waren er meer goede gewichten en ook soms waren er “bijzondere vangsten”.
Zo ving Hennie van der Bruggen ruim 15 kilo aan uitsluitend baarzen. Prachtig allemaal.

Op het andere steiger werd veel minder gevangen. Aan de ene zijde van het aanloopsteiger was nog iets gevangen aan kleine baarsjes, ook enkele grote baarzen, zwartbekgrondels en dergelijke.
Aan de andere kant was het helemaal mager. Althans wat stuks betreft.

Ik zat zelf ook hier en William van Tongerlo won hier met volgens mij 3 baarzen die in totaal 4300 gram wogen. Dat zijn natuurlijk fantastische vissen.
Zelf werd ik met 2 baarzen en 2 zwartbekgrondels 3e in het vak met 1408 gram.
 
Verder als visdag een dag om snel te vergeten maar daar ging het vandaag dus niet alleen om.

De organisatoren hadden na afloop gezorgd voor prima vleesprijzen. Veel prijswinnaars gaan niet verhongeren de komende tijd, dat weet ik zeker!

Na de wedstrijd werd me geadviseerd om eens te gaan kijken bij de woonark die hier in de haven ligt. Wat ik daar zag heb ik nog nooit gezien.
In verschillende havens heb ik “ballen van vis” gezien waar heel veel vissen volgens mij elkaar willen beschermen. Dit was echter niet te geloven.
Werkelijk honderduizenden vissen liggen hier pal onder de woonark en zwemmen geen meter.
Ik heb het dan over windes, voorns en ruisvoorns van geschat zo tussen de 100 en 500 gram per stuk. Die vissen liggen zo dicht tegen elkaar dat je geen made tussen twee vissen in kan gooien zonder dat hij de rug raakt van de vis eronder.
Bizar gewoon!
De plek hier onder de woonark is natuurlijk precies de laatste plaats hier in de haven waar aalscholvers zich durven te vertonen en dit is dan ook de beste plek om zich te verschuilen.

Het moet wel erg gesteld zijn hier met de aalscholvers en bij dit soort omstandigheden is het natuurlijk ook niet zo vreemd dat je niet overal even goed zult vangen.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *