Wedstrijden

22-11 Huizen Koppel Hengelsport Nijkerk

In Huizen was  vorige heel aardig gevangen en dat was eigenlijk de eerste keer deze winter. Zou het dan toch nog allemaal gaan verbeteren hier?
Het vreemde was dat nu de beste plaatsen de slechtste plekken van enkele weken geleden waren geweest blijkbaar.

Frans Wulterkens doet bij deze wedstrijden altijd de loting voor ons en vandaag had hij nummer 2 uit de hoed getoverd, net iets rechts van het restaurant en met het “kommetje” voor ons.

Naast ons zaten Arjan Klop en Luc de Werd dus we konden er tegenaan. Ik geloof namelijk niet dat hier de laatste twee jaar iemand beter heeft gevist dan Arjan. Hij blijft maar vakken winnen.

Koppelmaat Simon van der Kolk en ik besloten om zoals dat heet “bij elkaar weg te blijven”.
Simon ging met de lange vaste stok vissen en ik ging “het andere doen”.

Ik maakte een plekje met geknipte wormen voor baarzen en ook viste ik in de hand op 5 delen. Tenslotte maakte ik ook nog een plek op zo’n 8 meter.

Er zat enorm veel hele kleine vis hier, zoveel was duidelijk te zien. Honderden minuscuul kleine visjes zwommen er rond. We beslisten dan ook om helemaal niet aan te voeren met lokaas en uitsluitend hennep en casters te cuppen bij het begin.

De vangsten vielen me niet tegen eigenlijk. Vooraf leek me dit niet het beste gedeelte van het parkoers maar dat viel uiteindelijk nogal mee en het werd eigenlijk een heerlijk wedstrijdje met hele kleine verschillen onderling.

Het vreemdste vandaag was het plekje voor de baarzen vlak achter het leefnet. Ik had daar ook regelmatig enkele casters bijgevoerd en werkelijk iedere keer dat ik daar probeerde te vissen ving ik onmiddelijk 1 voorn en daarna niks meer. Dat waren bovendien eigenlijk mijn grootste vissen van de dag dus bleef ik maar heen en weer switchen.

Uiteindelijk werd het voor ons “net niet”. Het scheelde allemaal heel weinig. Frans Wulterkens en Bep de Bruin wonnen het vak met net 13 kilo. Klop en de Werd eindigden met 12400, er was ook nog ergens een 12100 en wij eindigden met 11660 gram en een 4e plek in dit vak.

In het andere vak werden de 4 vakprijzen ook verdeeld “binnen” 1 kilo. Hoe bedoel je mooi wedstrijdvissen?

Dit zijn iedere keer weer prachtwedstrijdjes die ik voor geen goud zou willen missen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *