Wedstrijden

22-11 Lansmeer Koppel Noord-Hollands Kanaal

Dit is een fantastische winter-visplek gewoon. Ik had ook nu weer gehoord over prima vangsten in de afgelopen weken en ik was ronduit benieuwd naar de ontwikkelingen van vandaag.

Het vissen hier is totaal anders dan de havenvisserij. Hier gaat het vooral om blieken en kolblei met daartussen wat brasems.
Vandaag moesten we trouwens eerst maar eens beet krijgen, zo dacht ik, met het slechte weer en de winterse buien in gedachte. Nou, beten zouden we krijgen vandaag.

We lootten fantastisch en hadden het eindnummer. Op voorhand gezien prima natuurlijk. Nu zitten hier de koppels wel heel ver uit elkaar en dus heeft iedereen volop ruimte maar een eindnummer wil je normaal natuurlijk altijd loten.

Tijdens het optuigen van de hengels had ik wat kleine vis zien springen en ook had ik een grote snoek zien draaien. Dat duidde erop dat er in ieder geval vis moest zitten.

Het eerste uur vingen we niet veel. We hadden besloten om allebei een andere afstand te bevissen zodat we zo min mogelijk last van elkaar zouden hebben. De smalle berm hier maakt het afsteken er niet gemakkelijker op. Ik viste op 6 meter en Simon viste ver. Wel konden we elkaar altijd bijspringen als dat goed zou blijken te zijn.
Tijdens het eerste uur vingen we zelf amper iets fatsoenlijks maar naar rechts zagen we wel regelmatig schepnetten het water in gaan.

Na het eerste uur begonnen wij regelmatig vis te vangen. Zowel Simon als ik vingen 2 brasems en verder regelmatig blieken van 200 a 300 gram. Zo bouw je natuurlijk wel snel een gewichtje op.

De gehele dag vingen we maar nooit ging het echt snel. Tot aan het laatste half uur toen we in die tijd nog zeker 8 kilo bijvingen.
We moesten wel een flink gewicht bij elkaar hebben gevangen. Maar dat zou ook nodig zijn vandaag want iedereen had goed gevangen.

Het bleek dat er verbluffend veel vis was gevangen. Echt niet normaal en al helemaal niet normaal voor deze tijd van het jaar.
Pa en zoon Surquin wonnen de wedstrijd met maar liefst 38800 gram. Verder was er nog een 37650 gram en wij werden 3e met 36600 gram. In ons vak waren er verder nog meerdere gewichten van 30 kilo +.
Wat een fantastische visserij en wat een fantastisch visweek-end!!
Ik denk niet dat je het vaak meemaakt in deze tijd van het jaar dat je als koppel meer dan 60 kilo vis vangt in een week-end.
Wat kan wintervissen toch mooi zijn!!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *