Wedstrijden

22-2 Drimmelen Jachthaven

Vanmorgen op naar Drimmelen voor een van de wedstrijden die hsv Esox, lees Jos van Avendonk en zijn team, hier organiseren op zowat iedere zondagmorgen gedurende heel de winter.
Prima wedstrijden zijn dit altijd waarbij men werkelijk het maximale probeert te bedenken om alles zo eerlijk en gelijkwaardig mogelijk te laten zijn. Echt heerlijke wedstrijdjes zijn dit met bovendien in deze winter volop vis. Ja dan heb je hier zomaar 25 of 30 man aan het water en soms nog meer.

Toen ik aankwam bij de haven dacht ik eerst nog dat er een nieuwe oorlog was uitgebroken. De havenkade stond vol met mensen met duitse soldatenuniformen, met helmen erbij. Al die mensen gingen de haven uit met de vele bootjes die hier verhuurd worden. Er schijnt een film te worden opgenomen blijkbaar. In ieder geval volop “kabaal” dus op de vroege zondagmorgen.

Deze haven ligt langs de Bergsche Maas en dat betekent dat er hier (beperkte) getijdeverschillen zijn. Bovendien varieert de waterstand hier nogal, afhankelijk van de precieze weersituatie.
Zo keek ik afgelopen week, voor een van de wedstrijden hier, vanuit het inschrijfcafe tegen de kade aan van de overzijde van de haven. Enkele weken geleden nog stond er op die kade zeker een halve meter water. Nu stond het water toch wel anderhalve meter er onder.

Met het bovenstaande in gedachten is het natuurlijk niet vreemd dat plekken die bij hoog water prima zijn bij laag water soms veel minder zijn  en andersom.
Dat soort dingen moet je hier gewoon nemen zoals het komt, vis is er bijna altijd wel te vangen en de ene keer tref je het wat beter dan een andere keer.

Gisteren was zo’n dag dat het allemaal niet echt mee zat. Ik lootte een plek op de hoek van de zeilschool en mijn nummer was samengevoegd met enkele nummers dicht tegen de oever om zo een apart vakje te maken.
Ik wist meteen dat het een moeilijke dag zou worden vandaag. De laatste dagen is het waterpeil aanzienlijk gestegen hier en bovendien visten we met opkomend water. Prima omstandigheden voor de ondiepere nummers tegen de oever. Bovendien had ik te maken met niet bepaald de minste vissers in mijn vak.

Ik ving wel vis en heb ook best fijn gevist eigenlijk. Wel is dit een erg moeilijke visplaats. Ik heb misschien wel 50 x met mijn hengeltop de zeilschool geraakt.
Ik ving uiteindelijk ruim 100 vissen die bij elkaar 5190 gram wogen. Geen slecht gewicht voor hier maar nog steeds tegelijkertijd een redelijk kansloos gewicht.
Dat bleek ook. Mijn vak werd gewonnen door William Lambrechts met 7860 gram.

Verder vielen de gewichten hier me zeker niet mee eigenlijk. Er zit hier zeker volop vis nog steeds maar ook kan je zien dat er al een lange winter op deze vissen gevist is. De aanbeten zijn super voorzichtig en je mist vaak aanbeten.
Op mijn plaats zat zelfs gigantisch veel (kleine) vis. Ik pikkelde zeker 10 vissen en bovendien kon ik volop vis zien rondzwemmen in het heldere water.
Hoog in het water vissen zou zeker ook een optie zijn hier maar uiteindelijk zou het ook weer niet meer dan een vergelijkbaar gewicht opleveren met wat ik nu ving.

In de andere haven was vandaag fantastisch gevangen met ruim 12 kilo om te winnen en ook vandaag weer bijna 10 kilo baarzen voor “baarzenman” Henk Kokke. En dat alles in 3 uurtjes vissen! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *