Wedstrijden

22-2 Drimmelen Jachthaven

Meteen nadat ik het water zag hier wist ik dat we een moeilijke middag tegemoet zouden gaan. De “baggerboot” was teruggekeerd en had zo te zien flink gewerkt in de dagen voor de wedstrijd. Het water was weer veel meer gekleurd.

Het tweede slechte teken was dat de kennis van me die hier altijd vist vanuit zijn bootje nu was uitgevaren om elders zijn geluk te beproeven. Ik begreep meteen dat er nooit veel gevangen kon zijn de laatste dagen.

Dat bleek ook precies te kloppen. Zo jammer dit want ik had hier weer wat betere vangsten verwacht onder “normale” omstandigheden.

Het werd dus een moeilijke middag. Ik lootte een plek pal tegen de oever op het steiger bij Botenverhuur Diepstraten op normaal al geen beste plaats en toen ik het water zag hier dacht ik echt dat ik helemaal geen beet ging krijgen.

Waar ik zat was een klein apart vakje gemaakt en het was dus zaak om het daarin zo goed mogelijk te doen. Dat lukte totaal niet want ik kreeg gewoon niks gevangen.

Op een gegeven moment werden er wat visjes hoog in het water gevangen en ik had daar al rekening mee gehouden.
Ik ving ook een aantal hele kleine voorntjes en zat al te denken dat het toch allemaal nog ging goedkomen tot ik van het ene moment op het andere plotseling gewoon helemaal geen beet meer kreeg.
Om me heen werd ook niet veel gevangen maar toch regelmatig nog wel iets. Hoe dan ook, ik heb eigenlijk geen enkele vis meer gevangen.

Af en toe probeerde ik ook weer eens om tegen de bodem te vissen. Het zou de eerste keer niet zijn dat daar plotseling wat vis arriveert. Ik had dit al enkele keren tevergeefs geprobeerd en met nog 10 minuten te gaan deed ik dat, in wanhoop, nog maar eens.
Meteen kreeg ik een hele snelle aanbeet en sloeg ik er iets heel groots aan, waarschijnlijk een snoek. Die tellen hier dus dit was een unieke kans.

Met 0,08 onderlijn in combinatie met een haakje 20 heb je natuurlijk niet zo heel veel te vertellen dus ik besloot maar om niet al teveel “tegenkracht” te geven en de vis bleef toch nog wel even gehaakt zo.

Altijd weer verbaast het me dat zulke gehaakte vissen altijd precies weten waar ze naartoe moeten gaan om zichzelf een zo goed mogelijke kans te geven om te ontsnappen.
Deze vis wist dat ook perfect en zo eindigde hij onder mijn leefnet door tegen een meerpaal aan die hier tegen de oever staat.
Haak aan de meerpaal vast en vis verspeeld, dat was het eindresultaat.
Meteen nadat ik nog een keer opnieuw ingooide zag ik dat mijn dobber wat heen en weer ging door het water, absoluut door een vis veroorzaakt, en toen was de wedstrijd voorbij.
Dit was de slechtste middag voor me in deze haven van de gehele winter. Het is niet anders.

Vanmiddag was 1200 gram genoeg om de gehele wedstrijd te winnen, dat geeft wel aan hoe hier de visserij is momenteel.
Toch sta ik er niks van te kijken wanneer er de komende tijd er nog weer beter wordt gevangen.
Na de wedstrijd is de prijsuitreiking altijd bij cafe Watersport en vandaar kijk je helemaal uit over de jachthaven. Overal zag ik toen springende kleine visjes. Meer dan ik de gehele winter hier gezien heb.
Er is dus absoluut wel vis aanwezig hier. Het water moet alleen weer wat meer helder worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *