Wedstrijden

22-6 Feeder Topcompetitie 4 Kanaal Gent-Terneuzen Westdorpe

Ik wilde hier vandaag hoe dan ook zijn. Nog beter was geweest twee dagen maar dat was onmogelijk.

Dit water is een van de belangrijkste kandidaat-wateren voor het WK Feedervissen in 2015 wat in Nederland georganiseerd gaat worden.
Hier visten onder meer alle kandidaten voor het team van komend jaar en bovendien was het tijdstip maar een kleine maand voor het week-end van het WK van komend jaar.

De vangsten waren niet best en ook nu waren de vangsten op de tweede wedstrijddag gemiddeld beter dan tijdens de eerste dag. Eerlijk is eerlijk, ik had wat betere vangsten verwacht, zeker na de vangsten tijdens de trainingen voor deze wedstrijd.

Wat verder opvallend was? Het enorme aantal brasems dat je aan de oppervlakte zag hier en daar. De vissen zitten er dus wel degelijk maar ze waren amper of niet geinteresseerd in het azen blijkbaar.

Wat ik verder opvallend vond was de “negatieve” inslag bij sommige vissers en dat is echt iets waarmee ik niet bepaald blij ben.
Veel vissers hebben nu enkele ervaringen gehad de laatste tijd met dit water. De belangrijkste conclusies? Een moeizame visserij voor iedereen, buitenlandse vissers die het als team voor het 2e jaar op rij gemiddeld beter doen als wij en ook enkele van onze top-vissers die het niet al te best doen.
Waar ik het als coach moeilijk mee heb heeft niet zo veel te doen met de dingen die ik zonet opsomde, het heeft meer te maken met de reacties van de vissers daarop. Iedereen kan het een keertje minder vergaan in onze sport, ook een topvisser, en zo iemand wordt daar heus niet meteen op “veroordeeld”.
Ik verwacht echter wel dat men juist op momenten dat het wat minder gaat “zijn tanden zet” in welk probleem dan ook en probeert de zaken te verbeteren.
Juist dat maakt iemand veel meer tot een echte topvisser dan als een dood vogeltje langs de waterkant te zitten en te “zagen” over het viswater.

Ondanks de matige vangsten ben ik er nog steeds van overtuigd dat hier een prachtig WK gevist kan worden. Het kan gewoon niet anders dan dat zo’n groot water als het Kanaal Gent-Terneuzen met de dag dat er wordt gevist, en dus ook gevoerd, zal verbeteren en dat na een volle week training er meer vis zal zijn te vangen.

Dit blijft een prachtig wedstrijdwater en ook een waarop we vol aan de bak zullen moeten volgend jaar voor een goed resultaat.
We hebben al gezien dat dit water de Engelse tegenstanders heel goed ligt en dan heb ik het niet eens over alle andere landen die hier ook de situatie inmiddels goed kennen.

Flink trainen wordt het devies! Het zal in ieder geval niet gaan gebeuren dat er straks andere teams gaan zijn die het parkoers beter kennen dan wij!

Wat kan ik verder nog zeggen over de Topcompetitie hier?
We hebben dit jaar een nieuw lotingssysteem dat zoveel mogelijk ervoor zorgt dat iedereen gelijke kansen heeft, in ieder geval voor wat betreft de loting. Dat is allemaal heel mooi, zo lang iedereen ook komt opdagen. Juist in deze categorie valt het me op dat veel mensen supersnelafhaken wanneer het even niet meteen goed loopt allemaal.
Goed, mensen die aangekondigd weg blijven is al erg genoeg maar nog veel erger vind ik de mensen die gewoon “het lak” hebben aan de hele wereld en gewoon onaangekondigd weg blijven. Zoiets beinvloedt behoorlijk de visserij opdat er uitgezette nummers komen zo die niet worden bevist.
Gelukkig voor die onaangekondigd wegblijvende mensen heb ik hierover niks te zeggen want anders zou zoiets maar 1 x gebeuren, geloof me.
“Waardeloze instelling” is het enige dat me nu hierover te binnen schiet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *