Wedstrijden

23-1 Nieuwendijk “Achter het hout” Koppel tweedaagse dag 2

Vandaag dus de tweede dag van deze wedstrijd en al vanaf de woensdag leek het duidelijk dat we alsnog niet konden vissen op de Alm. Geen wind en toch wat meer vorst dan gedacht. Dan ligt zo’n watertje snel dicht natuurlijk.

Ook het stukje Bakkerskil waar we nu visten is maar zo’n klein watertje maar hier had wind gestaan en lag alles open. We konden dus in ieder geval vissen en hier vissen is ook niet bepaald een straf. Wat een schitterend stukje water ook hier!

De gehele dag bleven de temperaturen onder nul en hoewel hier echt gigantisch veel vis zit was dat toch wel te merken aan de vangsten. En nog waren die meer dan acceptabel trouwens.

We lootten nummer 5 en op voorhand gezien was dat niet al te best, maar goed. Op dezelfde plek won ik ook al eens de wedstrijd vorig jaar dus je weet het natuurlijk nooit.

Vandaag bleek de rechterzijde van het parkoers toch wel wat beter. Als ik naar rechts keek zag ik veel meer vis vangen dan meer naar links. Het leek erop dat wij net op de scheiding zaten.

Omdat ook enkele “concurrerende” koppels naar rechts zaten wisten we dat we toch nog wel een aardig gewichtje moesten vangen om kans te maken voor de prijzen. We vingen ook wel vis maar meestal waren dat kleinere voorns die we vooral met pinkies moesten vangen. Met de normaal gesproken hier favoriete casters kregen we gewoon te weinig beet. Wel vingen we nog aardig wat stuks bij elkaar maar je zag gewoon aankomen dat het allemaal niet optimaal verliep voor ons.

Achteraf gezien hadden we gewoon moeten vangen wat we konden. Nu hebben we van alles geprobeerd om toch wat grotere vissen “aan de schubben” te komen en juist daardoor komen we uiteindelijk net tekort.
Nu is “achteraf gezien” altijd alles makkelijk natuurlijk. Zeker in onze sport.

We werden uiteindelijk 5e vandaag met ruim 6 kilo en kwamen daarmee net een puntje tekort voor de begeerde 3e plek. Vierde dus uiteindelijk. Slechts enkele honderden grammen meer hadden we nodig gehad, maar goed. Juist die kleine verschillen maken zo’n wedstrijd interessant wat mij betreft.

Vandaag werd de wedstrijd gewonnen met juist iets minder dan 10 kilo door William van Tongerlo en koppelmaat. En dat bij temperaturen constant onder nul. Hetzelfde koppel werd ook eind overwinnaar na ook hun 2e plek op de Alm van de dinsdag. Klasse gevist. Proficiat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *