Wedstrijden

23-1 Werkendam Kil “achter het hout”

Ik had al regelmatig gehoord over dit prachtige stukje viswater en nu was er dan een gelegenheid om er zelf eens te vissen.

De berichten die ik had gehoord bleken niet overdreven. Een schitterend watertje waar blijkbaar in deze tijd van het jaar de vissen van het hele water samen trekken.

Hooguit een meter of 18 breed en zo´n anderhalve meter diepte. Licht vissen was dus een optie.

Om eerlijk te zijn had ik me niet al te best voorbereid op deze dag. Geen tijd gehad. Daardoor, zo bleek al heel snel na het begin, eigenlijk niet het goede materiaal opgetuigd.  Mijn begin van de wedstrijd was dan ook niet goed genoeg.

Arjan Klop, de buurman, had de zaken beter voor elkaar en waar ik niet snel genoeg de relatief kleine visjes gevangen kreeg ving hij die visjes supersnel.

Ik was overigens, net als hij, begonnen op 11 meter terwijl ik kortbij constant enkele korreltjes hennep en enkele casters los bijvoerde.
Op de korte afstand, zo was me verteld door Lucien de Rade, werden vaak de grootste vissen gevangen later in de wedstrijd en dat bleek superinformatie.

Al na een uur besloot ik om korterbij te vissen. Dat lukte op zich prima maar de vissen waren ook hier niet al te groot.
Na nog even ver te hebben geprobeerd besloot ik om dit `te laten vallen`. Het lukte gewoon niet en kortbij vissen bleek produktiever.

Terwijl ik al begon te denken aan een slechte wedstrijd veranderde plotseling alles en ik begon `uit het niets` maatvoorns te vangen met zelfs wat hele mooie voorns en windes daartussen.
Na een tijdje heel goed gevangen te hebben zag de viswereld er plotseling heel anders uit. Tegen het einde van de wedstrijd was het beste er wel af maar nog steeds bleef ik af en toe flinke vissen vangen.
Omdat ik om me heen ook geen supervangsten zag begon nu zelfs een vakoverwinning tot de mogelijkheden te behoren.

Uiteindelijk had ik 7347 gram bij elkaar gesprokkeld en dat bleek zelfs genoeg voor de totaal-overwinning vandaag.

Een hele vreemde visdag eigenlijk al met al. Hoe snel kunnen de dingen toch veranderen soms in onze sport!

Nogmaals, wat een mooi watertje! Hier wil ik nog weleens terug komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *