Wedstrijden

23-12 Drimmelen Jachthaven

Dit zijn traditioneel prachtige dagen wanneer je net als ik van het wintervissen in jachthavens houd.
“Bij mij in de streek” kun je nu echt iedere dag een wedstrijd vissen en daar kan ik op dit moment maar geen genoeg van krijgen.
Vandaag was er een wedstrijd in de haven(s) van Drimmelen. Zowel in de Tussen- als in de Oude Jachthaven liggen nummers.
Om alles zo eerlijk mogelijk uit te kunnen zetten verdeelt men het parkoers in verschillende vakjes en dat werkt vaak prima. Alleen is de visserij hier niet echt geweldig op dit moment en je hebt echt een beetje geluk nodig nu.

Ik lootte nummer 2 vandaag en dat was een nummer pal tegen de zeilschool. Precies een van de nummers waar je wilt zitten hier. Er worden hier de laatste tijd veel hele kleine visjes gevangen maar juist hier heb je ook kans op maatvissen.

Het liep prima vandaag. Ik ving 4800 gram en won daarmee de wedstrijd, zo’n 100 vissen in totaal. Niet apart goed maar daar waren ook de omstandigheden niet naar.
Ik moest vissen in een heel nauw spleetje tussen het steiger en de zeilschool en ik zat bovendien “tegendraads”. Bij het aanslaan bij een aanbeet raakte mijn hengeltop regelmatig een en ander en hetzelfde gold voor mijn dobber. Iedere keer weer werd die een beetje korter en bij het einde van de wedstrijd was hij nog hooguit enkele millimeters lang.

Al met al heerlijk gevist en mijn prima plek goed genoeg uitgebuit.
Op naar morgen!  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *