Wedstrijden

23-12 Drimmelen Jachthaven

De ene dag wordt er dus gevist in Lage Zwaluwe en dat houdt in dat de volgende dag weer in Drimmelen wordt gevist in de jachthaven daar. Prima om die onderlinge verdeling te hebben, dat heeft men hier goed geregeld.

Ik lootte vanmiddag een van de nummers bij de zeilschool in de Tussenhaven. Een nummer met kansen op voorns, als die tenminste ergens te vangen zijn dan is het vaak wel hier. Ik was erg benieuwd vooraf.

Nou, er zaten volop voorns, maar die waren wel bijzonder klein. Het is onvoorstelbaar maar er is in de hele haven hier op dit moment geen enkel maatvisje te vangen.
Ik zag al snel dat het zaak ging zijn om de ultra kleine visjes zo goed mogelijk te vangen vanmiddag, en dat lukte helemaal niet zo slecht. Ik eindigde uiteindelijk op 156 stuks en die wogen uiteindelijk 1740 gram in totaal. Let wel, daarbij zit nog zo’n 450 gram aan weegnet.

Dit is zeker niet de visserij die je verwacht hier maar wat kunnen we anders doen dan er gewoon het beste van maken. Ik moet zeggen dat ik me voor dit soort visserij best “kan zetten” als dat moet.
Je krijgt op zich meer dan genoeg beet, alleen zijn de visjes bijzonder klein en dat vereist dan weer een iets andere aanpak zodat je niet teveel aanbeten mist.

Vandaag was mijn gewicht niet alleen genoeg om mijn vak te winnen, het was ook genoeg om de gehele wedstrijd te winnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *