Wedstrijden

23-12 Drimmelen Jachthaven

Het had, sinds de wedstrijd van afgelopen middag, niet meer opgehouden met regenen. Als nu het water niet zou zijn gestegen dan wist ik het niet meer.

We visten nu net na laag water en dus zou het water flink stijgen tijdens de wedstrijd. Toch stond het waterpeil al zo hoog als gisteren bij hoog water.

Ook nu weer was het belangrijk om dicht tegen de oever te loten.

Ik lootte een van de diepere plekken in de haven en bovendien zaten er heel wat vissers in mijn vak die dichter tegen de oever zaten. Ik besefte dat ik vandaag bijzonder goed mijn best zou moeten doen.

Ik had bewust het stuk nylon tussen dobber en hengeltop iets langer gelaten in verband met het stijgende water maar dat viste weer niet echt handig. Een grote plaat iets rechts van me hielp ook niet echt bij het vissen met mijn iets langere hengel vandaag (in verband met de diepte).

Ik kreeg meteen volop beet. Dat was nodig ook want er werd bijzonder goed gevangen. De vissen die ik ving waren gemiddeld nog iets kleiner dan die van de dag ervoor en juist dat ging een probleem worden. Pal tegen de oever waren de vissen die gevangen werden namelijk aanmerkelijk groter gemiddeld.

Ik ving uiteindelijk precies 230 vissen na een iets moeizamer laatste half uur. Verder had ik weinig te klagen want ik had van begin tot einde beet gehad. Ik schatte mijn gewicht ongeveer hetzelfde als dat van gisteren en dat klopte precies, mijn vissen  wogen 9850 gram.

Dat gewicht was genoeg voor slechts de 4e plaats en het vak. Net 50 gram tekort voor een van de vakprijzen.
In het andere vak was zelfs nog iets beter gevangen. De visserij is hier gewoon echt super op dit moment.

Heel de wedstrijd bijna optimaal beet gehad, een aantal van 230 vissen wat toch niet slecht is voor 3 uur vissen en niet eens prijs! Waar maak je zoiets mee tegenwoordig?

Vandaag was 13 en een halve kilo het hoogste gewicht en was 9900 gram het laagste prijswinnende gewicht. Schitterend! Anders kan ik het niet noemen. Bovendien zijn bijna alle deelnemers echt bedreven in deze visserij. Ieder foutje maakt je meteen kansloos. Mooiere wedstrijden kan ik me niet voorstellen

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *