Wedstrijden

23-2 Huizen Haven

Vandaag voor de laatste keer deze winter naar Huizen voor de laatste wedstrijd uit de serie die Bouke vd Ploeg hier organiseert. Met het bijzonder zachte weer van de afgelopen week in gedachten had ik nog wel moed op een goede afsluiting hier eigenlijk.

Ik lootte nummer 12, precies midden in het vak rechts van de loopbrug. Zoals de nummers vandaag uitgezet waren kwam ik, hoe is het mogelijk, exact uit op het kleine stukje parkoers van maximaal 50 meter waar ik deze winter al 5 of 6 keer nu heb gezeten.

Soms is het hier goed gegaan en soms ook minder, op voorhand gezien was het wel, zo leek het me, een redelijk moeilijke opgave vandaag zoals de nummers nu stonden.

Zo’n 10 minuten na het begin van de wedstrijd wist ik dat elke vergelijking met welke andere dag hier dan ook voor vandaag niet zou opgaan.
Je ziet hier altijd al snel wat vissen gevangen worden maar nu was dat anders, niemand ving ook maar een voorntje en dat bleef ook zo.

Wanneer de voorns niet bijten hier zijn er altijd ook nog de baarzen en dat geldt al helemaal voor dit gedeelte van het parkoers waar er daarvan veel te vangen zijn meestal.
Nu bleven echter alleen de hele kleine baarsjes over. Daarvan zaten er genoeg maar alleen daarop vissen was ook geen optie. Er is namelijk altijd wel iemand die toch ook nog enkele grotere vissen vangt.
Zo was dit trouwens het perfekte voorbeeld van mijn “theorie” dat wanneer de voorns er niet zijn ook de grotere baarzen weg zijn.

Het werd een dramatisch slechte visdag die uiteindelijk 1600 gram “op de schaal” bracht voor me.
Dat waren wel zeker 150 baarsjes maar er zaten maar twee fatsoenlijke visjes bij en zo was het een totaal kansloze missie vandaag.

Bep de Bruin won uiteindelijk ons vak op het linkse kopnummer. Na enkele uren begon hij plotseling toch nog enkele voorns te vangen en ook enkele grotere baarzen.
Zijn totaal van net 4 kilo was genoeg voor de vakwinst. Met precies 2 kilo was je nog 3e.

In het andere vak, aan de andere zijde van de loopbrug, was wel goed gevangen.
Arie Roubos won het vak, en de wedstrijd dus, met ruim 8 kilo en er waren nog verschillende andere gewichten van 6 kilo + aan vooral kleine voorn en ook baars.

Zo is het “Huizen-seizoen” nu niet bepaald gestorven in schoonheid. Tja in onze sport kan dat natuurlijk gebeuren. Geen probleem.

Bedankt aan Bouke voor het organiseren van deze leuke wedstrijdjes!
Deze haven is en blijft een van de mooiste winter-visplekken in ons land. Daar doet deze matige afsluiting van dit jaar niets aan af.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *