Wedstrijden

23-2 Huizen Haven

De gehele week was er twijfel of we hier wel konden gaan vissen.
Iedere nacht behoorlijke vorst en dan overdag temperaturen van net boven het vriespunt zorgden voor die twijfel. Er was de hele week ook een flinke oostenwind en ik denk dat dit de oorzaak was dat het water niet dicht vroor.

Op naar Huizen dus op zaterdagmorgen. Zelfs terwijl ik erheen reed twijfelde ik nog. Het was onderweg -4 en ik was ervan overtuigd dat het alsnog zou dichtvriezen. Gelukkig bleek dat, op een klein beetje ijs in het kommetje na, mee te vallen.

Je kon bij dit soort omstandigheden natuurlijk nooit goede vangsten verwachten en die kwamen er ook niet.
Uiteindelijk was 4230 gram genoeg voor Arjan Klop om de wedstrijd te winnen.

Zelf lootte ik op nummer 7, het meest rechtse nummer in het vak links van het houten fietsbrugje dat hier over het water heen loopt. Daar was ik totaal niet blij mee. Vooral niet nadat ik zag dat zowat de best mogelijke tegenstanders op de nummers 1, 2 en 3 zaten wat volgens mij veel betere nummers waren.

Ik besloot om vandaag eens een gokje te wagen en volledig mezelf op de baarzenvisserij te concentreren. Hoewel gokje? Ik was er van overtuigd gewoon dat ik anders toch weinig kansvol zou zijn.

Ik maakte 3 verschillende plaatsen waar ik bij het begin wat geknipte wormen cupte. Voor de zekerheid maakte ik op 11 meter ook nog een plek met casters en hennep om toch ook mezelf een kans te geven om enkele voorns te vangen.

Het begin was prima. Vroeg in de wedstrijd al ving ik 2 flinke baarzen en ik begon te denken dat het allemaal prima kon uitpakken zo.

Nou mooi niet. Het werd een vervelende dag waarbij ik gewoon helemaal niks fatsoenlijks gevangen kreeg.

Vollop kleine baarsjes, dat wel. Achteraf gezien was het beter geweest om voluit daarop te vissen.
Ik had daarvoor echter zeker niet op de goede manier aangevoerd.

Met nog zo’n 2 uur te gaan was het wel duidelijk dat het een kansloze missie was. Vooral ook omdat ik verder naar links regelmatig een schepnet het water in had zien gaan.
Ik besloot om eens een kijkje te gaan nemen.

Er bleken wel degelijk voorns gevangen te worden en ik besloot om nog 1 laatste poging te wagen met wat hennep en casters om ook te proberen enkele van die vissen te vangen.

Vrijwel meteen nadat ik een caster op de haak zette ving ik een voorn. De tweede is nooit meer gekomen.

Uiteindelijk ving ik 2150 gram en daarmee was ik 4e in het vak.

Arjan Klop won dus ons vak en de wedstrijd, het andere vak werd gewonnen met ruim 3 kilo door Kaylee Goedhardt. Zij was de enige visser daar waar ik andere vissen gewogen heb dan baarsjes. In de vangst van Kaylee zaten enkele prachtige grote voorns.

Al met al een dag om snel te vergeten. Nou ja, in ieder geval toch gevist op een dag dat dit niet op veel plaatsen in Nederland gebeurd zal zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *