Wedstrijden

23-3 Lage Zwaluwe Jachthaven

Eigenlijk is het jachthavenseizoen nu wel voorbij maar hier wordt nog steeds gevist. Begrijpelijk ook want er werd de laatste weken nog prima gevangen.

Toen ik mijn nummer lootte wist ik meteen dat er vis in het net zou komen. Ik lootte een plaats vlakbij de kantine en dat zijn de hotspots de laatste tijd.

Je ziet in jachthavens weleens hele grote scholen vis die zich ergens bevinden en daar een soort van “bal” vormen, waarschijnlijk omdat ze daar zijn samen gejaagd. Op mijn visplek had ik zoiets nog nooit meegemaakt tot vandaag.
Ik kon letterlijk maar amper peilen omdat een licht peilloodje amper tussen de visseruggen door de bodem kon bereiken. Je zag het gewoon aan het water dat gewoon in beweging was.

Ik voerde bij aanvang 4 bollen voer en behoorlijk wat gekiemde hennep. Toen ik meteen daarna de dobber in het water liet zakken ging die gewoon niet staan. Hoe stom het ook mag klinken, in het eerste uur zat er zoveel vis op mijn plek dat er maar amper te vissen viel.
Natuurlijk ving ik wel maar lang niet snel genoeg en bovendien waren de meeste vissen gepikkeld. Echt ongehoord.

Na het eerste uur ging het allemaal beter. Waarschijnlijk gingen pas nu de vissen beter azen, in ieder geval zakte mijn dobber nu meer normaal in het water en verdween daarna ook vrijwel meteen.
In de laatste 2 uur ving ik precies 225 vissen.
Ik ving uiteindelijk in totaal 277 vissen die bij elkaar 12880 gram wogen. Een heerlijke vismiddag, ondanks het dramatisch koude weer.

Ik wist dat ik een matig eerste uur had gehad en dat bovendien de vissen gemiddeld vrij klein waren. Daarna had ik wel zo snel gevangen als maar mogelijk is maar dat eerste uur is niet zomaar weggepoetst en ik betwijfelde dan ook of het allemaal genoeg zou zijn.

Nou dat was het net niet. Er waren 2 vissers die respectievelijk 13240 en 13280 gram vingen. 3e in mijn vak dus.

Dat bedoel ik nu met mooi vissen. Ondanks de fantastische vangsten zijn  de verschillen bizar klein. Mooier wedstrijdvissen bestaat niet volgens mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *