Visclinics

23-5 Clinic Nationaal U14 team Vijver De Maatjes Nieuwmoer België

Ik had er eerst niet eens aan gedacht, en dat terwijl ik de vijver toch kende. De vijver van De Maatjes in Nieuwmoer in België was en fatsoenlijk te bereiken ook voor de mensen uit Noord Nederland en ook was dit gewoon een perfecte vis locatie voor een dergelijke visdag.

In totaal 12 vissertjes waren uitgenodigd. Zij vormen het Nationale U14 team voor dit jaar en voor hen was “een op een” begeleiding vandaag, verzorgd door bekende Nederlandse wedstrijdvissers.

Deze visvijver wordt gerund door een hele groep enthousiaste mensen die hier echt iets moois van hebben gemaakt. Altijd is er ook extra aandacht voor jeugdvissers. Al met al een prachtcomplex waar wij vandaag een werkelijk heerlijke visdag beleefden.

Wat werd er allemaal niet gevangen vandaag? Brasems (en hele grote ook nog eens), karper, giebels, voorns, blieken, zeelt, windes en zelfs een steur heb ik zien vangen. Prachtig!

Vorig jaar heb ik zelf hier enkele dagen gevist en toen was het al een porachtwater. Nu echter is het nog veel mooier! Wat een vis!

Het leuke vandaag was bovendien de vismanier. Vaak kleine beetjes aas bijgooien of schieten is hier heel belangrijk en ook Internationaal is dat vaak zo. Hier kon je dus al die dingen met succes ook echt doen. Een betere leermanier bestaat toch niet?

Geloof me, niet alleen de vissertjes hadden een leuke dag, hetzelfde gold zeker ook voor alle begeleidende vissers. Ik zag alleen maar mensen die het heel goed naar hun zin hadden hier!

Verschillende vissertjes konden aan het einde van de dag hun net niet meer uit het water tillen en als ik alle snoetjes zo eens bekeek dan was deze dag werkelijk een schot in de roos.

Dit soort dingen moeten we gewoon vaker gaan doen, zoveel is wel duidelijk.

Hartstikke bedankt de firma Evezet voor het lokaas en ook de firma Guru voor de goodie-bags.
Zeker ook bedankt aan alle mensen van De Maatjes en misschien wel speciaal voorzitter Jan Gotink. Ik weet dat dit zo ongeveer zijn levenswerk is en hij mag er trots op zijn wat hier is neer gezet!

Ook alle begeleidende vissers bedankt natuurlijk. Mooi om te zien dat we voor dit soort initiatieven meer medewerking krijgen van de vissers dan ooit eerder!  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *