Wedstrijden

23 t/m 29-9 E.K. Senioren Bernissart Belgie Pommeroeil

Er was vooraf heel wat te doen geweest over de vangsten op dit water, beter gezegd over het gebrek aan vis.
Zoals zo vaak bleek alles uiteindelijk nogal mee te vallen.

Ik wist dat de organisatie “kosten noch moeite” had gespaard om dit tot een visrijk E.K. te maken. Er waren echter wat “bijkomende” problemen in de vorm van kraakhelder water en aalscholvers.

Onze vissers waren verschillende keren komen trainen op het parkoers hier en meestal waren de vangsten dramatisch.
Ook echter was er een dag geweest dat twee van onze vissers wel 40 kilo per persoon hadden gevangen. Het leek er dan ook op dat alle vissen ergens bij elkaar zaten.

Tijdens de eerste trainingsdag vielen de vangsten niet mee. Hier en daar wat hele kleine zwartbekgrondeltjes (jawel, die zijn ook hier gearriveerd inmiddels) en af en toe een enkele brasem, baars of voorn. Alleen in het A vak werd wat beter gevangen.

Op de tweede trainingsdag ging het gemiddeld al ietsje beter. Goed genoeg in ieder geval om verder af te wijken van het “plan B” van de organisatoren om eventueel enkele sectoren “boven”de sluis uit te gaan zetten.

Ook tijdens de rest van de week bleven de vangsten zeker niet goed maar toch nog wel acceptabel. Een visrijk kampioenschap ging het echter zeker niet worden.

Dit was het kampioenschap van de slider-visserij. Het vissen met schuifdobbers en match-hengels was van vitaal belang.
Ik heb al eens eerder geschreven dat ik vind dat wij ons bij dit soort visserij heel aardig staande kunnen houden en dat bleek opnieuw deze week. Ik had dan op voorhand ook best vertrouwen in een goed resultaat.

Dat goede resultaat kwam er uiteindelijk zoals wel vaker de laatste jaren net niet. Zo frustrerend!!!
Op beide dagen eindigden we als 4e en hoewel zoiets best een medaille kan opleveren in het totaalklassement gebeurde dit nu net niet.
Uiteindelijk kwamen we net 2 zielige puntjes tekort voor brons en niet zo heel veel meer zelfs voor zilver en goud.

Wat het allemaal nog moeilijker te accepteren maakte is dat we deze keer zelfs de noodzakelijke vis aan de haak hadden, die echter het vak uit zwom en daar de lijn van de buurman vond. En dat betekent nu eenmaal dat de betreffende vis ongeldig was en niet meetelde.
Alleen al die vis was goed geweest voor de medaille die we nu weer net misten.

Bijzonder teleurstellend allemaal natuurlijk. Iedereen was er echt ziek van. Dat neemt echter absoluut niet weg dat we het hier als team echt goed deden en echt meestreden “om het echie”.
Het kan niet anders of er komt heus nog een moment dat het balletje net de goede kant uitvalt. Ik was in ieder geval trots op de jongens hier!

Tot slot moet me hier toch echt nog het volgende van mijn hart. Ik vind het echt ongelooflijk en onbegrijpelijk dat ik hier meer Engelse, Belgische, Franse, Duitse en zelfs Russische supporters zag dan mensen uit Nederland.
Er kan natuurlijk altijd iets heel bijzonders zijn maar anders kan ik gewoon niet begrijpen dat iemand met Internationale “ambities” hier niet aan de waterkant aanwezig was.
Je MOET hier toch gewoon zijn als je je wilt bekwamen in de moderne Internationale visserij? Hier zie je de beste vissers en een andere visserij dan we bij ons gewend zijn. Allemaal dingen dus waarvan je kunt leren. Hier was gewoon bijna niemand van al die Nederlandse vissers die “hogerop” willen. Ik vind zoiets dramatisch.

Die vissers zullen het ons coaches toch zeker niet kwalijk nemen als we daaraan een keer terug denken bij het maken van onze keuzes? Wij vergaderen daar soms avonden lang over, vooral over de nieuwe mensen, en ik vraag me werkelijk af waarom als die zelf het niet op kunnen brengen blijkbaar om zelf te proberen zoveel mogelijk te leren op dit soort momenten.

Ik hoor veel vissers altijd over hun enorme tijdsinzet en over het feit dat ze al hun tijd steken in hun sport. Nou ik vind het allemaal bijzonder meevallen als ik hier eens rond keek. Hier viel meer te leren dan van 20 trainingen, geloof me! Hoe is het mogelijK?!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *