Wedstrijden

24-1 Huizen Haven Koppel

Vandaag organiseerde Hengelsport Nijkerk hier een van de wedstrijden uit de koppelwedstrijden serie van deze winter en om die mee te vissen is niet bepaald een straf.
Wel is de visserij hier in Huizen deze winter veel minder maar ik schreef al eerder dat het nog steeds interessant vissen was.

Het geluk was met ons vandaag, zoals trouwens wel vaker bij deze wedstrijden. Frans Wulterkens had voor koppelmaat Simon vd Kolk en mij het eindnummer geloot en toen ik voor de wedstrijd enkele vissen zag springen had ik goede hoop op een leuke visdag.

Die kwam er ook. Het eindnummer bleek goud waard, zo simpel is het.
In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd er nog aardig vis gevangen maar waar langzaamaan iedereen tegen het einde van de wedstrijd begon “stil te vallen” bleven Simon en ik leuk doorvangen.

Simon viste meest op 11 meter en ving daar aardig wat voorns. Ikzelf viste “ƶveral anders” en we probeerden zo om nooit bij elkaar te vissen.
Dat lukte redelijk want ook ik bleef regelmatig vis vangen. Eerst enkele flinke voorns en later uitsluitend baarzen.

De enige kleine frustratie op deze dag was het feit dat we enkele hele grote baarzen haakten en die allemaal verspeelden zonder begrijpelijke verklaring.
Dat gebeurt toch vaak met baarzen. Als je die niet optimaal haakt zet de haak zich niet goed en dan schieten ze absoluut los tijdens de dril.

Uiteindelijk vingen we 15784 gram bij elkaar en dat is een prima gewicht voor deze winter. We wonnen dan ook zowel het vak als de wedstrijd.
Verder ook heerlijk gevist natuurlijk met de hele dag volop beet.

Zoals gezegd, een beter nummer was er niet vandaag!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *