Wedstrijden

24-1 Huizen Haven

Deze haven is al met al toch wel een van de meest betrouwbare visplekken van de laatste jaren.
Ook hier is het stukje waar nog steeds volop is te vangen steeds kleiner geworden maar op de goede plekken wordt wel echt goed gevangen dit jaar. Ik denk dan ook dat er minimaal net zoveel vis is als andere jaren, ze zijn alleen flink bij elkaar gejaagd door de aalscholvers.

Vandaag waren we hier voor alweer de op een na laatste wedstrijd uit de serie die Somon vd Kolk, Jan Renes en ik hier organiseren.

Het zit me hier bepaald niet tegen met de loting. Geloof het of niet maar met het nummer 6 dat ik lootte, of beter gezegd wat voor me over bleef, bleek ik exact op dezelfde plek te zitten als waar Simon vd Kolk en ik vorige week de Koppelwedstrijd van Hengelsport Nijkerk wonnen. Ook vorige week woensdag had ik nog gevist op exact dezelfde plek trouwens toen er wat opgenomen moest worden voor visblad-tv. Echt niet te geloven.

Toch kon ik mijn dobbers niet op dezelfde diepte laten staan. Het viel me nu echt op hoe groot het verschil kan zijn in waterpeil hier, afhankelijk van de wind vooral.
Afgelopen week stond het water extreem hoog, nu extreem laag, en dat maakt gewoon een verschil van zeker 40 centimeter, misschien zelfs nog iets meer.

Er waren 2 vakken uitgezet. Zoals gewoonlijk een vak tussen Chinees restaurant en loopbrug en ook een in de kom.
Ik lootte dus in het midden van “het rechte stuk” en dat is op de een of andere onverklaarbare manier altijd een van de beste plaatsen.
Je vangt niet zozeer meer vis daar maar de vissen zijn altijd gemiddeld groter.

Ik zag al meteen na het begin dat er overal prima vis werd gevangen. Dat was ook vanaf mijn plek perfekt te overzien. Ook in de kom waren die vangsten uitstekend trouwens.
Zelf had ik een matig begin. In het eerste half uur ving ik maar amper een vis zelfs. Na verloop van tijd echter kwamen de vissen duidelijk op de gevoerde hennep en casters azen en begon het allemaal veel beter te gaan. Bovendien waren het stuk voor stuk allemaal flinke voorns.

Het werd een heerlijke visdag met uiteindelijk 150 vissen (en nog wat niet meegeteld “klein spul”) die bij elkaar 17050 gram wogen.
Ik schreef het al, er was echt goed gevangen. Ik woog nog gewichten van ruim 15 kilo, 14 en verschillende van 11 en 12 kilo. Nou dat zijn prima gewichten voor deze tijd in het jaar.

Onvoorstelbaar hoeveel verschil je ziet qua grootte van de vis. Ik woog aantallen van zeker 250 stuks, misschien nog wel meer, en dan ook gewichten met minder maar ook gemiddeld veel grotere vissen. Heel apart want we bevissen toch eigenlijk maar een heel klein stukje water.
Ik kan me overigens niet voorstellen dat dit aan de betrokken vissers ligt. Telkens zie je hetzelfde feit op dezelfde plekken.
Het is maar goed dat we niet alles weten over onze sport.

In ieder geval weer wel een overwinning dus vandaag en, nog belangrijker, een hele mooie visdag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *