Wedstrijden

24-11 2 daagse Bakkerskil Werkendam Dag 1

Ik wil echt zo vaak mogelijk vissen deze winter dus wanneer er waar dan ook een mogelijkheid zich aandient dan ben ik er. Vissen hier kan echt prachtig zijn trouwens. Vorig jaar heb ik me hier prima geamuseerd.
De Bakkerskil ligt aan de rand van de Biesbosch en vormt maar een klein onderdeel van een groot watergebied hier. Blijkbaar is dit ook weer zo’n winter-verzamelplek voor alle vis die hier in de buurt rond zwemt.

Het zijn overigens maar hele kleine wedstrijdjes hier met beperkt aantal visplekken maar wat maakt het uit? Ik wil maar een ding en dat is vissen. Zo vaak dat maar kan.
Koppelmaat Lucien de Rade trok voor ons het meest linkse nummer en hoewel dat een eindplek is waren we er helemaal niet zo heel blij mee. Hoe meer naar de andere zijde van het parkoers hoe beter vaak. Daar komt het hier meestal op neer.
Nou ja, we gingen er gewoon het beste van maken.
We vingen in ieder geval heel veel stuks en zo werd het een prachtige visdag. Eerst vingen we de visjes beide op korte afstand, later in de wedstrijd moesten we vooral wat verder uit de oever vissen. Heel veel kleine voorntjes vingen we met hooguit af en toe een “maatvisje” ertussen. Alles bij elkaar vingen we zo toch wel 400 stuks voor een totaalgewicht van 11799 gram. Zeker geen slecht gewicht maar eigenlijk wisten we allebei dat het allemaal net niet genoeg ging zijn.
Dat klopte ook. Ron Vermeulen en Ton van Osch vingen op nummer 1 ruim 20 kilo en wat opviel was dat daar heel veel flinke blieken tussen zaten.
Hetzelfde gold voor Piet en Ad van Nijnatten die 2e werden met ruim 16 kilo.
Ons gewicht bleek uiteindelijk genoeg voor de 4e plek. Lekker gevist maar nooit echt het gevoel gehad dat we echt in de wedstrijd zaten. Kan gebeuren. Op naar de 2e dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *