Wedstrijden

24-12 Lage Zwaluwe Jachthaven

Hier wordt al de gehele winter prima gevangen hoewel niet overal.
Heel gek eigenlijk. Hemelsbreed ligt deze haven misschien 6 a 7 kilometer stroomafwaarts van Drimmelen langs dezelfde rivier. Hier zijn de vissen blijkbaar wel binnen gekomen.

Ik was hier nog niet geweest deze winter maar ik begreep dat je eigenlijk op de lage nummers op de kant moest zitten voor de grote gewichten.
Mijn nummer 10 lag redelijk dicht bij de oever op het eerste steiger gezien vanaf het restaurant waar we loten.
Dikwijls een prima stek in het verleden dus ik wist niet wat ervan te denken vooraf.

Het water stond vrij laag en was bovendien redelijk helder. Nadat ik gemerkt had dat ik bijna de bodem kon zien op mijn plek had ik er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in vooraf.
Toch werd het een wedstrijd die ik niet zo snel zal vergeten.

Meteen na het begin begonnen de vissers die het dichtst tegen de oever zaten volop vis te vangen en ook “achter” me (je vist hier vanaf het steiger beide kanten op afhankelijk van het nummer dat je loot) werd meteen vis gevangen. Ik kreeg zelf geen beet in het eerste half uur. En toen kwamen ze.

In net 2 uur ving ik 258 vissen die bij elkaar 17780 gram wogen. In het begin waren ze gemiddeld nog vrij klein, later werden het best mooie voorns gemiddeld.

Als je dan 2 uur lang gemiddeeld 2 vissen per minuut vangt van dat formaat dan zou je denken dat het toch genoeg is voor een prijsje. Nou mooi niet.

Bert van Gerven won vanmiddag. Hij zat achter me en ving bijna 24 kilo aan echt gemiddeld prachtige grote voorns en verder was er nog een 21 kilo.
Mijn gewicht was slechts genoeg voor de 3e plek in het vak.

In ieder geval een fantastische vismiddag. Ik heb zelden sneller vis gevangen van dit formaat dus hoe stom het ook klinkt misschien, de vissen waren gemiddeld iets te klein en het slechte 1e half uur brak me op.
Wat maakt het allemaal uit, heerlijk gevist!

Wat is dat jachthavenvissen toch prachtig zo!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *