Wedstrijden

24-12 Lage Zwaluwe Jachthaven

Eigenlijk vis ik lang niet vaak genoeg in deze haven. Al heel de winter hoor ik over hele goede vangsten hier en eigenlijk is dat al jaren zo. Ik zag dan ook naar de wedstrijd van deze middag uit.

Men doet dat trouwens toch perfect hier. De wedstrijdorganisatoren in Drimmelen en Lage Zwaluwe spreken een onderling schema van wedstrijden af in deze weken nu heel veel vissers vrij hebben. Iedere dag is er dan ergens een wedstrijd! Prachtig.

Ik hoorde dat de meeste vis de laatste tijd “op de kant” werd gevangen. Ook dat is bijna ieder jaar zo wanneer de winter een beetje gevorderd is. Waarom is me een raadsel maar het is nu eenmaal zo.
Ik verwachtte trouwens nu overal vis want het waterpeil is bijzonder hoog en bovendien is het weer extreem zacht voor de tijd van het jaar.

Ik lootte nummer 5 en dat bleek een van de gewenste nummers te zijn zo werd me van alle kanten meteen duidelijk gemaakt.
Ik herkende deze plaats want ik zat hier vorig jaar ook al eens.

Ik besloot om niet al te ver uit de oever te voeren, iets weg van het hier afgemeerde jacht.
Bovendien maakte ik een tweede plekje vrijwel pal tegen de oever. Juist daar is vaak de meeste vis te vangen.

Het duurde even voordat ik de eerste aanbeet kreeg en daarna duurde het toch wel zo’n 25 minuten voordat ik echt goed begon te vangen. Toen ging het trouwens ook wel erg goed daarna!

Ik keek enkele keren naar links en zag daar enkele hele grote voorns gevangen worden en even later haakte ik ook zelf zo’n vis.

De wedstrijden duren hier 3 uur en na het rustige begin was het werkelijk tot aan het einde “in en onder”.
De vissen zijn hier gemiddeld absoluut groter dan in Drimmelen met bovendien af en toe echt grote voorns erbij.

Ik zag overal goed vis vangen en begreep dat er deze middag veel goede gewichten zouden zijn. Er doen hier bovendien veel vissers mee die deze visserij goed kennen. Dat betekent dat de onderlinge verschillen vaak belachelijk klein zijn. Zo bleek ook vandaag.

Ik ving uiteindelijk 266 vissen die tezamen 16820 gram wogen.

Je zou denken dat zo’n gewicht goed genoeg is om de wedstrijd mee te winnen maar nee hoor.
Ad Akkermans won ons vak en ook de wedstrijd met 17200 gram en in mijn vak was er ook nog een (jawel) 16840 gram.
Dit soort vangsten en dan een wedstrijd die zo “close” is. Voor mij bestaat er geen mooiere vorm van wedstrijdvissen, zo simpel is het.

Ook op de andere steigers was vandaag prima gevangen.
Ik kom hier zeker nog wel terug de komende tijd. Het minste vak-winnende gewicht was nog altijd ruim 10 kilo! Bij zo’n visserij wil ik een van de deelnemers zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *