Internationaal

24 tot en met 27-5 Oefentrip W.K. Clubs Canal Brian Caorle Italie

De jongens van HSV ‘t Stekelbaarsje uit Arkel wilden volledig gaan voor deze wedstrijd en daar hoort tegenwoordig ook een bezoek bij een tijdje voor zo’n kampioenschap.
Ik zie altijd bijzonder graag dat de vissers deze instelling hebben en toen ik dan ook hoorde over deze reis kon het niet anders dan dat ik erbij wilde zijn.

Wat een fantastisch viswater is het Canal Brian. Het is bovendien een water waarover we heel wat goede informatie konden inwinnen via de mensen van Tubertini die heel veel ervaring hebben met dit water.

Normaal is de visserij op dit water zeker 75% matchvisserij. Je vist dan op carassio en dat werkelijk zo dicht mogelijk tegen het riet.
Dit alleen al is iets waarvoor wel wat training nodig is en die kregen we dan ook tijdens het bezoek hier.

Behalve het matchen wordt er tegenwoordig ook gevist met de vaste stok op brasempjes en harders. Tot eigenlijk vorig jaar speelde dit allemaal niet zo’n grote rol maar zoals overal in Noord Italie komen er hier meer en meer brasempjes en daardoor is de visserij veranderd.

Ik was best onder de indruk van de jongens trouwens. Na wat training vingen we behoorlijk veel carassio aan de overkant. Die visserij kunnen we best aan.

Behalve dat werd er gewoon heel veel gevangen met de vaste stok. Blieken en brasems vooral met enkele mooie vissen daartussen.

Er is ons wel verteld dat de wedstrijdsituatie heel anders gaat zijn en dat 5 a 6 kilo een hele goede uitslag gaat betekenen.

Het enige onzekere is wat de oefenweek gaat doen met dit water.
Zo’n volledige week met iedere dag alle plekken op het parkoers bezet en met al het voeren van iedere dag heeft men hier nog nooit meegemaakt.
Ik weet uit ervaring dat zoiets altijd wel wat doet met een water en dat vaak ook vissen te vangen worden die normaal gesproken buiten bereik blijven. Wat meer karpers dan verwacht en ook carassio op vaste stoklengte zouden me dan ook niet verbazen.

Het wordt in ieder geval een prachtig kampioenschap waarvoor door onze vissers hard is gewerkt. Ik ben heel benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *