Wedstrijden

25-1 Drimmelen Jachthaven

Eigenlijk hadden we vandaag een wedstrijd in Huizen gepland. Die kon echter niet doorgaan. De haven lag namelijk bijna egaal dicht op enkele kleine wakjes bij de bruggetjes na. Super dat Ton Post, en trouwens ook Bouke van der Ploeg, die daar vlakbij wonen, zo vriendelijk waren geweest om even langs ons parkoers te rijden. Nu konden we in ieder geval op tijd de beslissing nemen zodat iedereen tijdig op de hoogte was.
Het was achteraf ook maar goed dat we de zaak afgelastten, plaatselijk was het spiegelglad in de nacht van vrijdag op zaterdag en natuurlijk zit niemand erop te wachten om zijn auto “in de puin” te rijden, laat staan zichzelf.

De perfecte oplossing voor als je toch wilt vissen ligt in mijn geval altijd vlakbij. In drimmelen kun je werkelijk altijd terecht. Ik vis ook gewoon heel graag hier. Natuurlijk, net zoals overal anders heb je wat geluk nodig maar ook vang je bijna altijd vis. Bovendien verplaatsen de vissen zich. Waar op dit moment misschien wel de meeste vissen zich ophouden zat enkele weken geleden nog maar amper vis en wilde niemand daar loten.

In vergelijking met de laatste keer dat ik hier viste, toen we met roeiboten van de steigers naar de oever moesten, stond nu het water minimaal ruim een meter lager en misschien nog wel iets meer. Het was bovendien afgaand water en dan zijn de nummers tegen de oever vaak minder goed.

Ik lootte nummer 1 en ik dacht eerst dat dit zo’n kantnummer was. Gelukkig niet,zo bleek even later en waar ik nu zat, tegen het hoekje van de zeilschool zou ik zeker vis vangen.

Het werd voor “Drimmelen begrippen” een aparte wedstrijd. Normaal gesproken voer je hier enkele voerballetjes met daar overheen wat losse hennep waarna je dobber, als er vis is, vrijwel meteen onder gaat. Nu niet.

Ik ving in het eerste half uur uitsluitend enkele baarsjes en twee of drie voorntjes. “Voor me” werd op de nummers tegen de zeilschool wel meer vis gevangen maar ook daar was het een vrij trage start.

Ik dacht er al aan dat misschien ook hier de vissen zich verplaatst hadden toen ik toch beter beet begon te krijgen en vanaf dat moment was het een wedstrijd met wisselende momenten. Soms ving ik snel genoeg om  wel 10 kilo te vangen en dan weer “vanuit het niks” momenten waarop geen beet te krijgen was. Nog iets vreemds, heel veel vissen werden gepikkeld en ik had vanmiddag misschien wel 10 x een schub op de haak. De vissen zaten er dus wel.

Ik ving uiteindelijk 6040 gram waarmee ik net 3e werd in dit vak. Ron Vermeulen werd tweede met 6800 gram en de overwinning was voor William Lambrechts die ruim 8200 gram ving.

Voor mij zat de overwinning er nooit in vandaag volgens mij en ik was blij met mijn resultaat. Als ik gezeten had vanmiddag waar ik eerst dacht dat ik zou zitten was de helft van mijn nu gevangen gewicht al een hele goede prestatie geweest. Ook in de andere haven was hier en daar prima gevangen met gewichten van tussen de 7 en 8 kilo daarbij.

Ik blijf dit  prachtige haventjes vinden en bovendien vis ik gewoon heel graag deze wedstrijdjes. Organisator Jos van Avendonk en zijn mede organisatoren doen dit gewoon prima hier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *