Wedstrijden

26-1 Elburg Haven

Eigenlijk vis ik hier lang niet vaak genoeg. Dit is namelijk gewoon de beste haven van heel Nederland wat mij betreft. Iedere zaterdag zijn er hier wedstrijden en ik ken inmiddels heel wat wedstrijdvissers die lid geworden zijn van de plaatselijke vereniging “De Poepenkolk” zodat men ook iedere week mee kan doen hier. Wat hier normaal gesproken gevangen wordt is met geen pen te beschrijven. Er zijn genoeg wedstrijden waarbij gewoon bijna iedereen 20 kilo vangt. Prachtig natuurlijk! Nu was er dus een mogelijkheid en die greep ik met beide handen aan.

Het was een aparte weersituatie afgelopen week-end. Wel vorst geen vorst. Havens dichtgevroren en dan weer open. Het gebeurde allemaal en hoewel ik op zondagmorgen meteen de hogere temperaturen kon “voelen” was ik er nog steeds niet 100% gerust op dat we zouden kunnen vissen. Ook hier ligt de haven snel dicht.

Ofschoon op zaterdagavond de hele haven ijsvrij was lag alles op de zondagmorgen weer helemaal dicht. Elburg blijkt ook telkens weer een van de koudste plekjes in Nederland en het had in de vooravond toch nog even venijnig gevroren blijkbaar.

Gelukkig was het ijs maar flinterdun en dus werd er besloten om toch te vissen. Ik heb hier al eens eerder gevist bij vergelijkbare omstandigheden en toen vielen de vangsten voor “Elburg-begrippen” niet mee.

Misschien zou je dat ook over de vangsten van vandaag kunnen zeggen maar dat zou toch wat misplaatst zijn. Ja het was misschien ietsje minder allemaal dan hier gewend maar wat een prachtige wedstrijd werd het!
Het vak waarin ik lootte was “het lange steiger”, ietsje meer richting havenuitgang. We zaten daar met 9 man en iedereen had volgens mij minimaal 11 kilo en de winnaar Michael vd Mee ving net boven de 15 kilo. Hoe bedoel je een eerlijke wedstrijd??

Het andere vak werd gewonnen door Toon van Osch met ruim 20 kilo en in dat vak waren er verder gewichten van net onder de 19 (2x zelfs) en 17 kilo. Dat zijn toch gewoon fantastische gewichten voor dit soort omstandigheden?

Zelf ving ik na een heel moeizaam 1e uur en een fantastisch laatste uur 14400 gram en daarmee werd ik 2e in mijn vak. De vissen die ik ving waren gemiddeld kleiner dan je hier normaal ziet. Met het aantal, geschat zo’n kleine 200 stuks, zat het dus wel goed.

Een prachtige wedstrijd dus al met al. Gelukkig kom ik hier binnenkort nog een keer terug.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *